Earplugs op maat

Earplugs op maat; dit moet u weten

Het gebruik van juiste gehoorbescherming is cruciaal. Wat zijn earplugs en waarom zou je kiezen voor earplugs op maat? Op deze pagina alle informatie over earplugs op maat handig op een rijtje gezet.

Earplugs op maat; de toevoeging ‘op maat’ achter earplugs is onmisbaar. Er wordt veel gehoorschade opgelopen, wat zorgt voor levenslang last aan de gehoorgangen. Bijvoorbeeld in vorm van een piep of van een ruis. Of zelfs van (lichte) doofheid. Maar het betekent niet dat deze gehoorschade alleen wordt opgelopen door hen, die geen gehoorbescherming dragen. Ook het dragen van verkeerde gehoorbescherming, of van niet goed aangemeten gehoorbescherming zorgt voor gehoorschade. Daarom leveren wij maatwerk; earplugs op maat.

Earplugs

Waarom kiezen voor earplugs op maat? Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden eerst wat meer informatie over wat earplugs zijn. Earplugs zijn er in allerlei soorten en maten. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt door bezoekers van muziekfestivals of vuurwerkshows. Maar ook degene die lastig in slaap komen, maken gebruik van earplugs waarmee ze zich afschermen voor omgevingsgeluiden.

Dit vormen niet zozeer de professionele earplugs. De earplugs die wij bedoelen en produceren zijn gericht op het weren van gehoorschade op de werkvloer. Bijvoorbeeld door het lawaai van machines. In vakjargon worden ze regelmatig ook ‘otoplastieken’ genoemd.

Op maat

De gebruikers van onze earplugs op maat zijn dus geen festivalbezoekers, maar harde werkers die dagelijks verkeren in lawaaiige omstandigheden. Zij gebruiken de earplugs in de meeste gevallen dagelijks. Daarom is het maatwerk van groot belang. Er mag geen geluidslek zijn. Earplugs op maat zorgen voor de juiste gehoorbescherming. Earplugs die niet goed passen zorgen daarentegen voor levenslange gehoorschade.

Hoe zorgen wij voor maatwerk?

Het aanmeten van de earplugs (ook wel otoplastieken genoemd) voeren we uit volgens onze standaard werkwijze, namelijk; aanmeten, productie, levering en lektesten. We lichten deze stappen van het aanmeten van earplugs beknopt toe:

Aanmeten

Voor het aanmeten van de earplugs komt één van onze adviseurs bij u op locatie. Het startpunt van het aanmeten is een geluidsmeting. Hierin worden piekvolumes, maar ook de gemiddelden genoteerd. Deze informatie komt van pas tijdens het samenstellen van de earplug. Zoals bijvoorbeeld de keuze voor het soort filter.

Vervolgens zal onze adviseur bij uw medewerkers de gehoorgangen en de oren meten. Middels een afdruk krijgen we een perfecte weergave van het oor. Deze afdruk gebruiken we in de volgende stap van het aanmeten van earplugs, namelijk; productie.

Productie

De afdrukken van de oren worden naar het laboratorium gebracht en in een 3D-scanner geplaatst. De 3D-printer produceert vervolgens een exacte kopie van de afdruk. Vervolgens wordt de earplug verder aangekleed met de benodigdheden, zoals het filter. Ook worden hier eventuele wensen toegebracht. Zoals een draagkoordje.

Levering

Wij staan voor kwaliteit. Daarom sturen wij de earplugs niet in een pakketje, maar stappen onze adviseurs in de auto voor het persoonlijk afleveren van de earplugs op maat. Tijdens het afleveren heeft onze adviseur de mogelijkheid om uitleg te geven over het gebruik ervan.

Lektesten

Een ander voordeel van het afleveren op locatie is dat we gelijk kunnen meten of de earplugs volledig op maat zijn geproduceerd. Dit doen we middels lektesten. Deze lektesten voeren we jaarlijks gratis uit. We bieden daarbij twee jaar pasvormgarantie. Passen de earplugs niet meer correct binnen deze periode? Dan heeft u recht op vervanging.

Voordelen earplugs op maat

Nu we precies weten wat earplugs op maat zijn en hoe ze worden geproduceerd, geven we graag een overzicht van de voordelen van earplugs op maat:

  • Beschermt het gehoor bij intensief contact met harde geluiden.
  • Beschermt beter dan universele gehoorbescherming producten, vanwege de 100% pasvorm van de earplugs op maat op de gehoorgang van de eindgebruiker.
  • Zitten door het maatwerk comfortabel, wat bijdraagt aan het intensiever dragen ervan.
  • Worden jaarlijks gecontroleerd middels onze gratis lektesten.

We komen graag langs

Meer weten over earplugs op maat? Één van onze zeven adviseurs komt graag vrijblijvend langs bij u op locatie. Vanuit onze ervaring (meer dan twintig jaar) en onze uitstekende expertise adviseren we u graag over de beste gehoorbescherming voor de werkomstandigheden van u(w werknemers). Neem verder ook eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen (let op: de earplugs worden hier aangeduid als otoplastieken). Of lees de ervaringen van onze klanten via deze pagina.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com