Geluidsmetingen uitvoeren op uw (werk)locatie?

Geluidsmetingen uitvoeren op uw locatie?

We begrijpen hoe cruciaal een gezonde werkomgeving is voor het welzijn. Wist je dat langdurige blootstelling aan lawaai niet alleen je gehoor kan aantasten, maar ook kan leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals stress en concentratiestoornissen? In beroepen variërend van bouwvakker tot muzikant, is het risico op gehoorschade aanzienlijk. Daarom is het essentieel om regelmatig geluidsonderzoek uit te voeren.

Volgens de Nederlandse wetgeving ben je als werkgever verplicht om gehoorschade te voorkomen. Dit betekent dat bij geluidsniveaus boven de 80 dB(A), je gehoorbescherming moet aanbieden aan je werknemers. En bij niveaus boven de 85 dB(A), is het dragen van gehoorbescherming zelfs verplicht.

Bij Ronell nemen we deze verantwoordelijkheid serieus. We voeren gedetailleerde geluidsmetingen uit en bieden praktische oplossingen om het geluidsniveau op jouw werkplek te beheersen. Ons doel? Een veiligere, gezondere werkomgeving waarin jij en je collega’s kunnen floreren zonder zorgen over gehoorschade.

 

geluidsonderzoek op locatie

 

 

Welke invloed heeft geluid eigenlijk op de werkvloer?

Langdurige blootstelling aan lawaai kan leiden tot stress, vermoeidheid en zelfs verhoogde bloeddruk, wat allemaal de efficiëntie en het welzijn op de werkvloer kan beïnvloeden.

Bovendien kan een lawaaierige omgeving de communicatie tussen werknemers bemoeilijken, wat essentieel is voor een soepele en veilige bedrijfsvoering. Fouten en misverstanden kunnen toenemen, wat niet alleen de productiviteit verlaagt, maar ook het risico op ongevallen verhoogt.

Door regelmatig geluidsonderzoek uit te voeren, kun je deze risico’s minimaliseren. Je krijgt inzicht in de geluidsniveaus waaraan je werknemers worden blootgesteld en kunt effectieve maatregelen nemen om deze te verminderen. Dit is niet alleen goed voor het welzijn van je werknemers, maar het draagt ook bij aan een efficiëntere, veiligere en uiteindelijk meer winstgevende bedrijfsvoering.

 

Geluidsonderzoek laten uitvoeren? Zo doen we dat

Bij Ronell hanteren we een unieke en effectieve aanpak voor geluidsonderzoek, die zich richt op gerichte geluidsmetingen en looplijnanalyse. Deze methode stelt ons in staat om een nauwkeurig en omvattend beeld te krijgen van de geluidsomgeving binnen jouw bedrijf.

Onze geluidsmetingen worden uitgevoerd met geavanceerde apparatuur die nauwkeurig de geluidsniveaus in verschillende delen van jouw bedrijf registreert. We meten niet alleen het algemene geluidsniveau, maar focussen ook op specifieke bronnen van geluid. Dit kan variëren van machines en apparatuur tot gesprekken en bewegingen van mensen. Door deze gerichte aanpak kunnen we precies identificeren welke gebieden of activiteiten de grootste bijdrage leveren aan het geluidsniveau en waar interventies het meest effectief zullen zijn.

Naast de geluidsmetingen, voeren we ook een looplijnanalyse uit. Dit houdt in dat we de bewegingspatronen van werknemers volgen om te begrijpen hoe zij interageren met verschillende geluidsbronnen gedurende hun werkdag. Deze analyse helpt ons om te bepalen hoe blootstelling aan geluid varieert afhankelijk van de locatie en de taken van de werknemers. Het stelt ons in staat om specifieke risicozones te identificeren en gerichte maatregelen te adviseren om de blootstelling aan schadelijk geluid te verminderen.

Door deze gecombineerde aanpak van gerichte geluidsmeting en looplijnanalyse, biedt Ronell een grondige en effectieve strategie om de geluidsomgeving in jouw bedrijf te beoordelen en te verbeteren. Ons doel is niet alleen om te voldoen aan de wettelijke normen, maar ook om een gezondere, aangenamere en productievere werkomgeving te creëren voor jou en je werknemers.

 

NEN-EN-ISO 9612

Bij Ronell passen we de NEN-EN-ISO 9612 norm toe door gebruik te maken van geavanceerde meetapparatuur en methoden die specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van deze norm. We zorgen ervoor dat alle relevante geluidsbronnen en variabelen worden meegenomen in onze metingen. Dit stelt ons in staat om een gedetailleerd en nauwkeurig beeld te krijgen van de geluidsomgeving in jouw bedrijf, en op basis daarvan effectieve en gepersonaliseerde geluidsbeheersingsstrategieën te ontwikkelen.

Door de NEN-EN-ISO 9612 norm als onze standaard te hanteren, zorgen we ervoor dat jouw bedrijf niet alleen voldoet aan de huidige regelgeving, maar ook een veiligere en gezondere werkomgeving biedt voor al je werknemers.

 

Wat is NEN-EN-ISO 9612?

De NEN-EN-ISO 9612 norm is een internationaal erkende standaard voor het meten van geluidsniveaus op de werkplek. Deze norm biedt richtlijnen voor het uitvoeren van nauwkeurige geluidsmetingen, met specifieke aandacht voor de variabiliteit in werkomgevingen en de verschillende soorten geluidsbronnen die aanwezig kunnen zijn. Het doel van deze norm is om een betrouwbare, reproduceerbare methode te bieden voor het beoordelen van de blootstelling van werknemers aan geluid, wat essentieel is voor het ontwikkelen van effectieve geluidsbeheersingsstrategieën.

 

houthakkersbedrijf geluidsonderzoek

 

Onze hele-dag-methode

Bij Ronell gebruiken we de hele-dag-methode voor een uitgebreide geluidsanalyse. Deze methode houdt in dat we gedurende een volledige werkdag geluidsmetingen uitvoeren. Dit stelt ons in staat om een compleet beeld te krijgen van de geluidsblootstelling van werknemers in verschillende situaties en op verschillende tijdstippen.

Dit zijn de voordelen van onze methode

  1. Ontvang een volledig overzicht. Door metingen over een hele werkdag uit te voeren, kunnen we variaties in geluidsniveaus vastleggen die gedurende de dag optreden.
  2. Nauwkeurige beoordeling. Deze methode biedt een nauwkeuriger beeld van de werkelijke blootstelling van werknemers aan geluid, wat essentieel is voor effectieve preventieve maatregelen.
  3. Voor onze geluidsmetingen gebruiken we de Casella DoseBadge Pro, een geavanceerd instrument voor geluidsmeting.

 

Casella DoseBadge Pro?

De DoseBadge Pro is klein, licht en draadloos, wat minimale verstoring voor de drager betekent.Het registreert nauwkeurig geluidsniveaus en biedt gedetailleerde informatie over de blootstelling aan geluid. Voor en na elke meting wordt de DoseBadge Pro geijkt om nauwkeurigheid te garanderen. Het apparaat registreert continu de geluidsniveaus, waardoor we een gedetailleerd overzicht krijgen van de blootstelling gedurende de dag.

 

Een geluidsonderzoek laten uitvoeren?

Als je geïnteresseerd bent in een professioneel geluidsonderzoek, is Ronell jouw ideale partner. We nemen de tijd om jouw specifieke behoeften en de omvang van het benodigde onderzoek te bespreken, zodat we een plan op maat kunnen maken dat perfect aansluit bij jouw situatie.

Vervolgens plannen we samen de uitvoering van het geluidsonderzoek op jouw locatie. Na afloop voorzien we je van een gedetailleerd rapport en deskundig advies over de vervolgstappen.

Met Ronell kies je voor een zorgvuldige aanpak en deskundige begeleiding in elke fase van het geluidsonderzoek.

Geluidsonderzoek op jouw locatie?

Bij Ronell begin je met een eenvoudig contactverzoek, waarna we samen jouw behoeften bespreken, het geluidsonderzoek op locatie uitvoeren, en afsluiten met een gedetailleerd rapport en deskundig advies voor vervolgstappen.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com