Oortjes op maat

Werk je (bijna) dagelijks in een omgeving met harde geluiden van bijvoorbeeld machines? Dan is het belangrijk dat je je oren goede bescherming biedt. Naast de juiste bescherming vinden wij ook het comfort van essentieel belang. Kies daarom voor oortjes op maat. We vertellen je op deze pagina graag wanneer oortjes op maat voor jou interessant zijn.

Oortjes op maat is helemaal onze wereld. Wij zijn als Ronell gespecialiseerd in gehoorbescherming voor werkprofessionals. En dat nemen we heel serieus. Gehoorschade is namelijk blijvend en veroorzaakt enorm veel last. Vanuit onze expertise staan onze kundige en ervaren adviseurs dagelijks klaar voor werkend Nederland, om het allerbeste advies te geven over oortjes op maat. En daarmee dus gehoorschade op de werkvloer te voorkomen.

Meer over Ronell

Naast het creëren van gehoorveiligheid, zorgen we ook voor risicobewustzijn op de werkvloer. Hiervoor hebben we onder meer toolboxen voor ontwikkeld. Onze adviseurs presteren deze graag op de werkvloer.

Ronell is gevestigd in het Zuid-Hollandse Sliedrecht, maar heeft een landelijke dekking. We hebben zeven adviseurs, bieden 2 jaar pasvormgarantie op onze producten en hebben in totaal al meer dan 80.000 werkprofessionals mogen beschermen tegen gehoorschade.

Waarom kiezen onze klanten voor Ronell: We zetten het op een rijtje:

  • Ervaren Ronell adviseur in de regio als vast aanspreekpunt.
  • Aanmeten, controle en instructie op locatie, zonder voorrijkosten.
  • Gratis periodiek lektesten, hierdoor geen schijnveiligheid
  • Pasvormcontrole en instructie bij aflevering, hierdoor veiligheid vanaf de start
  • 2 jaar garantie: gratis vervanging bij lekkage binnen 2 jaar

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees onze klantverhalen. Of bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Type en gebruik van oortjes op maat

Grofweg zijn er een paar categorieën te verdelen als het gaat om gehoorbescherming. Naast de oortjes op maat bestaan ook de bekende gehoorkappen en de oorplugjes.

Om je te helpen bij de afweging voor oortjes op maat, stippen we graag de voordelen aan:

  • Oortjes op maat gaan aanzienlijk langer mee dan gehoorkappen of oorplugjes.
  • In de praktijk zijn oortjes op maat daarom een betere investering dan de andere oplossingen.
  • Oortjes op maat genieten meer comfort. Ze zijn speciaal gemaakt voor jouw oren. Dus geen one-size-fits-all producten. Maar maatwerk.
  • Het maatwerk zorgt voor een nóg betere bescherming van het gehoor dan de andere producten.

Type en gebruik van oortjes op maat

We hebben verschillende typen oordopjes in ons assortiment. Welk type geschikt is voor de eindgebruiker, wordt samen met onze adviseur vastgesteld. Onder meer het soort lawaai en persoonlijke voorkeuren spelen daarin een rol. Zo kun je kiezen voor harde oordopjes, of juist kiezen voor een zacht type.

Gehoorbescherming bieden is ons kerntaak. Wij vinden het daarom belangrijk dat wij er alles aan doen om te zorgen voor optimale bescherming. Natuurlijk doen we dat aan de ene kant door het aanmeten en leveren van oortjes op maat. Maar bovendien geven we extra service. We komen gratis langs voor advies en veiligheidschecks. En bij levering natuurlijk voor instructies over het gebruik van onze producten. Zo weten we zeker dat de oordopjes op maat goed en veilig gebruikt worden.

Werkwijze

We hopen dat je bent overtuigd van het belang van optimale gehoorbescherming. Maar wat is precies de werkwijze rondom het aanschaffen en aanmeten van oortjes op maat? Dat lichten we graag toe, aan de hand van vier stappen; meten, produceren, leveren en lektesten.

Meten

Gehoorbescherming door otoplastieken, ofwel oortjes op maat, begint met het meten van de werkgeluiden. Zo weten we welke filters we moeten gebruiken voor de oortjes op maat.
Ook meten we de oren van de eindgebruikers door een afdruk te maken van de oren. Hiermee hebben we een perfecte weergave van de gehoorgang van de gebruiker.

Productie

In ons laboratorium wordt de afdruk uitgewerkt in onze 3D-scanner. Hiermee kan een precieze kopie worden gemaakt van hars of siliconen. Vanuit daar wordt het filter toegevoegd. Eventueel kunnen er op basis van de wensen nog details worden toegevoegd, zoals een draagkoord of een detectiekogel.

Levering

Nadat de productie van de otoplastieken is afgerond, leveren we de producten persoonlijk af. Dat vinden we belangrijk, om tegelijk een duidelijke instructie te geven en de oortjes op maat nogmaals te testen.

Lektesten

We blijven regelmatig langskomen om de kwaliteit te testen. Lekt een otoplastiek binnen twee jaar geluid? Dan heeft u bij ons recht op vervanging.

Meer informatie?

Neem contact met ons op. We geven je graag alle informatie en het beste advies voor jouw situatie.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com