Otoplastieken laten aanmeten? Kies een professionele aanpak

Otoplastieken aanmeten? Uitleg van A tot Nazorg door gehoorexperts

Als u last heeft van gehoorproblemen, kan dit een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Gelukkig zijn er veel oplossingen beschikbaar, waaronder otoplastieken. In dit artikel gaan we dieper in op wat otoplastieken zijn, hoe Ronell gehoorexperts u kunnen helpen bij het aanmeten van otoplastieken en wat u kunt verwachten tijdens het proces. Met het motto, voorkomen is beter dan genezen, weten we hoe belangrijk het is om goede gehoorbescherming te faciliteren. Voor zowel werknemers- als werkgevers is gehoorbescherming van cruciaal belang.

 

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die in het oor worden gedragen. Ze zijn ontworpen om het gehoor te beschermen tegen schadelijk geluid, terwijl het mogelijk blijft om te communiceren en te horen wat er om u heen gebeurt. Otoplastieken zijn geschikt voor een breed scala aan situaties, van het beschermen van het gehoor tijdens concerten en festivals tot het beschermen van het gehoor op de werkvloer. Ronell is specialist in het bieden van gehoorbescherming voor uiteenlopende branches, van opleidingsfaciliteiten tot de zware industrie.

Hoe kan Ronell u helpen bij het aanmeten van otoplastieken?

Ronell is een team van ervaren gehoorexperts dat u kan helpen bij het aanmeten van otoplastieken. Ze zijn beschikbaar in heel Nederland en hebben jarenlange ervaring met het aanmeten van otoplastieken voor verschillende toepassingen. Ronell heeft een gestroomlijnd proces ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u de beste otoplastieken krijgt die passen bij uw specifieke behoeften.

 

Zo werkt otoplastieken aanmeten

Bij Ronell staat het aanmeten van otoplastieken centraal in onze dienstverlening. Het aanmeten van otoplastieken is een zorgvuldig proces waarbij wij veel aandacht besteden aan de individuele wensen van de klant en de benodigde gehoorbescherming.

 

Stap 1: Intake en geluidsmeting

Het proces begint met een intakegesprek en geluidsmeting waarbij we de specifieke behoeften van de klant inventariseren. We stellen vragen over de werkzaamheden van de klant, het soort gehoorbescherming dat nodig is en eventuele eerdere ervaringen met gehoorbescherming. We gebruiken een geluidsmeting op locatie om piekvolumes en gemiddelden te meten. Dit geeft een representatief beeld van het aantal decibel aan geluid op de (werk)locatie.

 

Aanmeten gehoorbescherming

 

Tegelijkertijd meten we de werknemers alvast gehoorbescherming aan. Dankzij een persoonlijke afdruk, kunnen we een perfecte weergave van de gehoorgang nabootsen om hier sluitende otoplastieken voor te produceren.

 

Stap 2: Productie van otoplastieken

Deze afdruk vormt de basis voor de otoplastieken en is bepalend voor de pasvorm en het comfort van de gehoorbescherming. Het maken van de afdruk gebeurt door middel van een siliconenafdruk die wij in het oor aanbrengen. Dit gebeurt op een zorgvuldige en pijnloze manier.

Na het maken van de afdruk wordt deze verwerkt in ons laboratiorium. De afdruk zetten we in onze 3D-scanner, zodat er een exacte kopie van hars of silliconen kan worden geprint. Hierdoor worden de otoplastieken op maat gemaakt en voorzien van de gewenste filters en demping. Wij werken met hoogwaardige materialen die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Op basis van uw wensen kunnen we nog details toevoegen. Denk aan een greepje, draagkoord, kleuren of een detectiekogel. Is alles naar wens? Dan zijn de otoplastieken klaar voor gebruik.

 

otoplastieken van ronell

 

Stap 3: Persoonlijke uitlevering

Op de werkvloer is veiligheid van essentieel belang. Daarom is het belangrijk dat werknemers worden voorzien van de juiste beschermingsmiddelen, zoals gehoorbescherming. Helaas worden nog veel werknemers hun gehoorbescherming per post toegestuurd, wat risico’s met zich meebrengt.

Het risico bestaat dat de werknemer niet goed geïnstrueerd is over het gebruik van de gehoorbescherming of dat de otoplastiek onvoldoende aansluit. Dit kan leiden tot gehoorschade en andere gezondheidsproblemen op de lange termijn. Het is dan ook van groot belang dat werknemers de juiste instructies krijgen en dat de gehoorbescherming goed aansluit.

Door de gehoorbescherming persoonlijk uit te leveren, kunnen we de kwaliteit ervan testen en direct instructies geven aan de werknemer. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de gehoorbescherming goed aansluit en op de juiste manier gebruikt wordt.

 

otoplastieken in doen

Otoplastieken aanmeten voor bouw en industrie?

Werkzaamheden in de bouw en industrie kunnen aanzienlijke risico’s met zich meebrengen voor het gehoor van werknemers. Lawaai van machines, gereedschap en voertuigen kan leiden tot gehoorschade en zelfs tot permanente doofheid. Om deze reden is het van groot belang dat werkgevers in deze sectoren de nodige maatregelen nemen om de gezondheid van hun werknemers te beschermen.

Volgens Ronell, is het gebruik van persoonlijke gehoorbescherming de meest effectieve manier om gehoorschade te voorkomen. Oordoppen en gehoorkappen moeten worden gebruikt in situaties waarin het geluidsniveau hoger is dan 80 decibel. Ook moeten werkgevers ervoor zorgen dat werknemers regelmatig worden getest op hun gehoor om eventuele schade op te sporen en op tijd te kunnen ingrijpen.

 

Otoplastieken aanmeten op locatie?

Het aanmeten van otoplastieken op locatie is de perfecte oplossing voor bedrijven die het erg druk hebben. Of u nu op het werk of onderweg bent, u hoeft geen kostbare tijd meer te verspillen aan het reizen naar een partner in gehoorbescherming. Een flexibele gehooradviseur zoals Ronell kan bij u op locatie komen om uw otoplastieken te testen of nieuwe aan te meten. Het is snel, gemakkelijk en efficiënt.

Bovendien biedt een gehooradviseur op locatie ook voordelen zoals persoonlijke aandacht en service. Uw gehooradviseur kan u helpen bij het kiezen van de juiste otoplastieken en u adviseren over de beste manier om ze te gebruiken en te onderhouden. U krijgt de volledige aandacht en kunt alle vragen stellen die u heeft. Ook komen we regelmatig langs voor lektesten. Het is van groot belang dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Ronell is een gehoorexpert die zich door heel Nederland bevindt, wat betekent dat u altijd een gehooradviseur in de buurt heeft. In welke branche u ook werkt.

Ronell helpt u met het maken van de juiste keuzes op het gebied van gehoorbescherming.

 

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com