Otoplastieken laten aanmeten? Kies een professionele aanpak

Otoplastieken aanmeten? Uitleg van A tot Nazorg door gehoorexperts

Heeft u gehoorproblemen? Dit kan uw dagelijks leven sterk beïnvloeden. Gelukkig zijn er oplossingen zoals otoplastieken. In dit artikel bespreken we wat otoplastieken zijn, hoe Ronell’s gehoorexperts u kunnen assisteren bij het aanmeten, en wat u kunt verwachten tijdens dit proces. We geloven in ‘voorkomen is beter dan genezen’ en het belang van goede gehoorbescherming, essentieel voor zowel werknemers als werkgevers.

 

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers voor in het oor. Ze beschermen uw gehoor tegen schadelijk geluid, terwijl u nog steeds kunt communiceren en horen wat er om u heen gebeurt. Otoplastieken zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende situaties, zoals concerten en op de werkvloer. Ronell is een expert in gehoorbescherming, met oplossingen voor diverse sectoren, zoals de industrie.

Hoe kan Ronell u helpen bij het aanmeten van otoplastieken?

Ronell’s team van ervaren gehoorexperts staat klaar om u te helpen met het aanmeten van otoplastieken.Met een landelijke dekking in Nederland, biedt ons team jarenlange ervaring in het aanmeten van otoplastieken voor diverse toepassingen. We hanteren een gestroomlijnd proces om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte otoplastieken krijgt, afgestemd op uw persoonlijke behoeften.

 

Zo werkt otoplastieken aanmeten

Het aanmeten van otoplastieken is een kernservice bij Ronell. Dit zorgvuldige proces omvat het nauwkeurig afstemmen op individuele klantwensen en de vereiste gehoorbescherming.

 

Stap 1: Intake en geluidsmeting

Het aanmeten begint met een intakegesprek en een geluidsmeting om uw specifieke behoeften te begrijpen. We bespreken uw werkzaamheden, de benodigde gehoorbescherming en eerdere ervaringen. Een geluidsmeting op locatie meet piek- en gemiddelde geluidsniveaus voor een nauwkeurig beeld.

 

Aanmeten gehoorbescherming

 

Tegelijkertijd meten we de werknemers alvast gehoorbescherming aan. Dankzij een persoonlijke afdruk, kunnen we een perfecte weergave van de gehoorgang nabootsen om hier sluitende otoplastieken voor te produceren.

 

Stap 2: Productie van otoplastieken

De basis van elke otoplastiek is een afdruk van uw oor, cruciaal voor de perfecte pasvorm en comfort. We maken een pijnloze siliconenafdruk van uw oor. Deze zorgvuldige methode garandeert een nauwkeurige pasvorm.

In ons laboratorium scannen we de afdruk 3D, waarna we een exacte kopie van hars of siliconen printen. Dit zorgt voor op maat gemaakte otoplastieken met de juiste filters en demping Wij werken met hoogwaardige materialen die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Op basis van uw wensen kunnen we nog details toevoegen. Denk aan een greepje, draagkoord, kleuren of een detectiekogel. Is alles naar wens? Dan zijn de otoplastieken klaar voor gebruik.

 

otoplastieken van ronell

 

Stap 3: Persoonlijke uitlevering

Op de werkvloer is veiligheid van essentieel belang. Daarom is het belangrijk dat werknemers worden voorzien van de juiste beschermingsmiddelen, zoals gehoorbescherming. Helaas worden nog veel werknemers hun gehoorbescherming per post toegestuurd, wat risico’s met zich meebrengt.

Het risico bestaat dat de werknemer niet goed geïnstrueerd is over het gebruik van de gehoorbescherming of dat de otoplastiek onvoldoende aansluit. Dit kan leiden tot gehoorschade en andere gezondheidsproblemen op de lange termijn. Het is dan ook van groot belang dat werknemers de juiste instructies krijgen en dat de gehoorbescherming goed aansluit.

Door de gehoorbescherming persoonlijk uit te leveren, kunnen we de kwaliteit ervan testen en direct instructies geven aan de werknemer. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de gehoorbescherming goed aansluit en op de juiste manier gebruikt wordt.

 

otoplastieken in doen

Otoplastieken aanmeten voor bouw en industrie?

Werkzaamheden in de bouw en industrie brengen grote gehoorrisico’s met zich mee. Lawaai van machines en gereedschap kan ernstige gehoorschade veroorzaken. Het is essentieel dat werkgevers maatregelen nemen om de gezondheid van hun werknemers te beschermen.

Ronell adviseert het gebruik van persoonlijke gehoorbescherming, zoals oordoppen en gehoorkappen, bij geluidsniveaus boven de 80 decibel. Werkgevers dienen ook regelmatige gehoortesten te faciliteren om schade vroegtijdig op te sporen en aan te pakken.

 

Otoplastieken aanmeten op locatie?

Het aanmeten van otoplastieken op locatie is de perfecte oplossing voor bedrijven die het erg druk hebben. Of u nu op het werk of onderweg bent, u hoeft geen kostbare tijd meer te verspillen aan het reizen naar een partner in gehoorbescherming. Een flexibele gehooradviseur zoals Ronell kan bij u op locatie komen om uw otoplastieken te testen of nieuwe aan te meten. Het is snel, gemakkelijk en efficiënt.

Bovendien biedt een gehooradviseur op locatie ook voordelen zoals persoonlijke aandacht en service. Uw gehooradviseur kan u helpen bij het kiezen van de juiste otoplastieken en u adviseren over de beste manier om ze te gebruiken en te onderhouden. U krijgt de volledige aandacht en kunt alle vragen stellen die u heeft. Ook komen we regelmatig langs voor lektesten. Het is van groot belang dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Ronell is een gehoorexpert die zich door heel Nederland bevindt, wat betekent dat u altijd een gehooradviseur in de buurt heeft. In welke branche u ook werkt.

Ronell helpt u met het maken van de juiste keuzes op het gebied van gehoorbescherming.

Veelgestelde vragen otoplastieken aanmeten

Wat gebeurt er tijdens een intakegesprek voor het aanmeten van otoplastieken?

Tijdens het intakegesprek worden uw specifieke behoeften en werkomgeving besproken om de ideale otoplastieken voor u te bepalen.

Hoe wordt de afdruk van mijn oren genomen voor de otoplastieken?

Een specialist maakt een precieze afdruk van uw gehoorgang, wat essentieel is voor het vervaardigen van de perfect passende otoplastieken.

Hoelang duurt het proces van aanmeten tot levering van otoplastieken?

De tijd tussen het aanmeten en de levering van de otoplastieken varieert, maar wordt gewoonlijk uitgelegd tijdens het intakegesprek.

Kan ik mijn otoplastieken aanpassen qua comfort of filtereigenschappen?

Ja, otoplastieken kunnen aangepast worden aan uw comfort- en filtervoorkeuren, afhankelijk van uw specifieke situatie en behoeften.

Wat moet ik doen als mijn otoplastieken niet comfortabel zitten?

Als uw otoplastieken niet comfortabel zitten, is het belangrijk om contact op te nemen met de specialist voor mogelijke aanpassingen of vervanging.

 

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com