Geluidsonderzoek

Bent u op zoek naar een compleet beeld van de schadelijke geluiden waar uw werknemers elke dag aan blootgesteld worden? Dan adviseren wij om ons een geluidsonderzoek uit te laten voeren in uw bedrijf. 

Dit doen wij door middel van een gerichte geluidsmeting, die ook de looplijnen van de medewerkers volgt. Door middel van deze meting kunt u ook van verschillende functies binnen het bedrijf te weten komen aan hoeveel decibellen uw medewerkers worden blootgesteld en voor hoe lang.

Onderzoeksopzet

Om de blootstelling aan schadelijk geluid in kaart te brengen, worden conform NEN-EN-ISO 9612 persoonsgebonden geluidsmetingen (dosimetrie) uitgevoerd. De metingen worden uitgevoerd op representatieve werkdagen zodat getoetst kan worden aan de grens- en actiewaarden die gelden voor een dagblootstelling (TGG 8 uur).

Hele-dag-methode

De hele-dag-methode bestaat uit het uitvoeren van metingen gedurende een gehele werkdag. De medewerker(s) uit de functiegroep dragen de hele dag een geluidsmonitor met zich mee binnen de gehoorzone (op de schouder). Naarmate er meer metingen verricht worden ontstaat een beter beeld van de gemiddelde blootstelling, waardoor de betrouwbaarheid van het blootstellings- en PBM-advies wordt vergroot.

Geluidsmetingen (dosimetrie)

Persoonsgebonden metingen naar geluid worden uitgevoerd met een type II geluidsmeter (Casella doseBadge Pro). Voor en na de metingen wordt de doseBadge geijkt met behulp van een kalibrator. De monitor registreert en logt de gemiddelde gemeten waarden (LAeq in dB(A)), inclusief de piekniveaus.

(Lc piek in dB(C)), waarbij eveneens onderscheid wordt gemaakt in de geluidssterkte per octaafband (frequentieniveau).

Geluidsonderzoek aanvragen:

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com