Onze werkwijze

Bij Ronell vinden we dat gehoorbescherming zo goed mogelijk moet aansluiten op uw werksituatie. Zo creëren we de best mogelijke bescherming.  

U kunt uw oren op verschillende manieren beschermen. Hiervoor zijn otoplastieken (oordoppen op maat) de meest effectieve oplossing. Deze gehoorbescherming wordt op basis van je eigen oorafdruk gemaakt. Zo krijg je een 100% juiste pasvorm voor je oor, waardoor er vrijwel geen kans is op lekkage.

1. Meting
Het startpunt is een geluidsmeting. Hierbij worden de gemiddelden of de piekvolumes gemeten. Dankzij deze meting weten we welk filter het best bij uw werksituatie past.

Tegelijk wordt de werknemers gehoorbescherming aangemeten. Er wordt een afdruk gemaakt van hun oor, zodat we een perfecte weergave van de gehoorgang hebben. 

2. Productie
De afdruk wordt naar ons laboratorium verstuurd. Hier wordt de afdruk in een 3D-scanner gezet, zodat er een exacte kopie van hars of siliconen kan worden geprint. Dit is de basis van de otoplastiek. Het bevat een kanaaltje waar het geluid doorheen kan dringen. Met het gekozen filter wordt het volume per frequentie gereguleerd.

Op basis van uw wensen worden er nog wat details toegevoegd: bijvoorbeeld een aanpak (greepje), draagkoord en detectiekogel. Nu is de otoplastiek klaar voor gebruik.

3. Uitlevering
Helaas ontvangen nog veel werknemers hun gehoorbescherming per post. Het risico bestaat dat de werknemer niet goed geïnstrueerd is, of dat de otoplastiek onvoldoende aansluit. Dat is gevaarlijk. Daarom leveren wij de gehoorbescherming persoonlijk uit, zodat we de kwaliteit kunnen testen.  Tegelijk hebben we de mogelijkheid om instructies te geven, zodat u verzekerd bent van goede bescherming.

4. Gratis lektesten
Uw gehoorgang kan in de loop der jaren vervormen. Het gevolg is dat de demping ongemerkt steeds iets minder wordt. Daarom komen we regelmatig langs om de kwaliteit te checken. Zo kunnen we de bescherming garanderen. Als de otoplastiek binnen twee jaar geluid doorlekt, heeft u bij ons recht op vervanging.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.