Gehoorbescherming aanmeten

Hoe wij gehoorbescherming aanmeten

Gehoorbescherming; cruciaal voor veilige werkomstandigheden. Nog té veel vakmensen zijn onvoldoende beschermd en ondervinden daarvan levenslang de gevolgen. Op deze pagina meer informatie over gehoorbescherming aanmeten.

Dat er veel mensen zijn mensen die gehoorschade op werkvloer oplopen, betekent niet dat ze allemaal geen gebruik maken van gehoorbescherming. Maar het hebben van ondermaatste geluidsbescherming of het verkeerd dragen ervan, is eveneens een grote factor waardoor gehoorbeschadiging wordt opgelopen. Daarom is het juist aanmeten van gehoorbescherming van ongekend belang. Wij staan garant voor de kwaliteit van onze gehoorbescherming.

Op deze pagina geven we graag meer informatie over gehoorbescherming aanmeten. Maar ook over onze preventiemogelijkheden en tips om het draagvlak voor het juist gebruiken van gehoorbescherming te stimuleren.

Gehoorbescherming aanmeten

Het aanmeten van gehoorbescherming doen wij volgens vier stappen; meting, productie, levering en lektesten. Deze vier stappen vormen onze vaste werkwijze. Het aanmeten van gehoorbescherming nemen wij uiterst serieus, het gaat namelijk om de bescherming van het gehoor. Hierin fouten maken of gemakzuchtig te werk gaan heeft levenslange gevolgen voor de eindgebruiker. Om die reden controleren wij persoonlijk al onze otoplastieken op locatie, middels een lektest.

Lektesten

Niet alleen wanneer wij (nadat we de gehoorbescherming hebben aangemeten en hebben geproduceerd) de otoplastieken afleveren, voeren we lektesten uit. We doen dit desgewenst jaarlijks. Het jaarlijks lektesten voeren we kosteloos uit en wordt gedaan door een adviseur bij u op locatie. Zo blijft de eindgebruiker verzekerd van optimale en veilige gehoorbescherming. Bovendien bieden we twee jaar pasvormgarantie op onze otoplastieken. Passen de otoplastieken binnen twee jaar na levering niet meer? Dan heeft u recht op vervanging.

Van gehoorbescherming aanmeten tot levering

Zoals beschreven bestaat onze vaste werkwijze voor het gehoorbescherming aanmeten uit vier stappen. We lichten ze graag toe. Ook op de pagina onze werkwijze staan deze stappen beschreven.

Aanmeten

We starten het aanmeten van gehoorbescherming met een geluidsmeting. Zowel de gemiddelden volumes als de piekvolumes worden hiermee in kaart gebracht. Deze meting is vooral bedoelt om het juiste filter voor de gehoorbescherming te bepalen. Wanneer we op locatie zijn om de geluidsmetingen uit te voeren, meten we gelijk de gehoorbescherming aan bij de eindgebruikers. We creëren een perfecte weergave van het oor door een afdruk van het oor te maken.

Productie

Deze afdruk van het oor gebruiken we tijdens de productie in ons laboratorium. We plaatsten de afdruk in een 3D-scanner, die vervolgens een kopie van hars of siliconen print. Deze print van de 3D-scanner vormt de basis van de otoplastiek. De otoplastiek wordt verder vormgegeven met de filters. Ook is dit het moment om uw wensen toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld een draagkoord en een detectiekogel. Daarmee is de otoplastiek klaar voor gebruik.

Levering

Het moment van de waarheid. Is de gehoorbescherming perfect aangemeten? Onze adviseurs komen weer op locatie om de otoplastieken te leveren en tegelijkertijd de lektesten uit te voeren. Constateren we een lek? Dan zorgen we ervoor dat we de betreffende gehoorbescherming optimaliseren en alsnog lekdicht afleveren. Daarmee zijn de eindgebruikers verzekerd van een goede bescherming. Een bijkomend voordeel van het persoonlijk afleveren van de otoplastieken is dat onze adviseurs duidelijke uitleg kunnen geven over het gebruik.

Lektesten

Wist u dat u bij Ronell twee jaar pasvormgarantie heeft? We voeren jaarlijks gratis lektesten uit om de bescherming van de eindgebruiker te waarborgen. Wanneer we binnen twee jaar een lek constateren heeft u recht op vervanging. Ook dat is één van onze onderscheidende services.

Kennismaken? Graag!

We geven graag een schot voor de boeg en vertellen in het kort over Ronell. Uiteraard plannen we graag een vrijblijvende kennismaking om verder nader kennis te maken met u, en onszelf te introduceren.

Ronell is gevestigd in Sliedrecht, in de buurt van Dordrecht, Gorinchem en Rotterdam. Onze zeven adviseurs zorgen voor een landelijke dekking. In elke regio mogen bij onze klanten bedienen. Wij zijn gespecialiseerd in gehoorbescherming en gehoorbescherming aanmeten. Met meer dan twintig jaar ervaring en een eigen laboratorium kennen we de kneepjes van ons vak. Of het nu gaat om het creëren van draagvlak op de werkvloer, wet- en regelgeving of de verschillende soorten gehoorbescherming. Ronell staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar bovenal voor optimale gehoorbescherming op de werkvloer.

Meer weten over gehoorbescherming aanmeten of over Ronell? Plan vrijblijvend een gesprek met één van onze adviseurs. Zij komen graag bij u op locatie voor een nadere kennismaking.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com