Gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat; dit is nodig om te weten!

Het gehoor is één van de meest belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam. Want alhoewel het niet onder de vitale delen valt, is het gehoor de basisfunctie voor communicatie met de medemens. Zuinigheid van het gehoor is daarom geboden.

Het bieden van gehoorbescherming is ons dagelijks werk, we onderstrepen daarom graag het belang van maatwerk. Op deze pagina alle handige informatie op een rijtje over gehoorbescherming op maat.

Waarom gehoorbescherming op maat?

Gehoorschade op de werkvloer, helaas nog té vaak aan de orde van de dag. Natuurlijk zijn er personen die te makkelijk omgaan met het dragen van gehoorbescherming. Of beter gezegd; met het niet dragen ervan. Bij deze groep is het logisch dat er gehoorschade wordt opgelopen. Maar er is ook een groep die zich wel inspant om geen gehoorschade te krijgen, maar het alsnog wel oploopt. Zij gebruiken wel gehoorbescherming, maar deze gehoorbescherming is dan niet optimaal afgestemd op de situatie. Wij noemen dat schijnveiligheid. Daarom is gehoorbescherming op maat van groot belang. Daarmee wordt schijnveiligheid voorkomen. Zeker met onze jaarlijkse gratis lektesten, daarover verderop op deze pagina meer.

Voordelen van gehoorbescherming op maat

We benoemen niet alleen het gevaar van verkeerde gehoorbescherming en gehoorschade. Maar hebben het ook graag over de voordelen van gehoorbescherming op maat. We hanteren daarbij twee belangrijke uitgangspunten, namelijk; veiligheid en comfort.

Veiligheid van gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat bieden wij aan in de vorm van otoplastieken. Deze otoplastieken stemmen we helemaal af op de situatie van de eindgebruiker. We hebben het volledige productieproces daarbij in eigen beheer. Van het aanmeten tot het produceren en het leveren. Zo hebben we volledig grip op de kwaliteit.

Want de kwaliteit is van groot belang op de werking van de gehoorbescherming. En daarmee de veiligheid van de eindgebruiker. Onze otoplastieken hebben een 100% pasvorm, daarmee is een geluidslek vrijwel onmogelijk.

Comfort in het gebruik van gehoorbescherming

Ook het comfort van de gehoorbescherming is van invloed op de veiligheid. Hoe meer comfort in het dragen, hoe meer de gehoorbescherming daadwerkelijk gedragen zal worden. Door onze gehoorbescherming op maat produceren we een product wat perfect past in het oor van de gebruiker.

Wet- en regelgeving

Gehoorbescherming is niet alleen een must, maar in bepaalde situaties ook een verplichting. We zetten de belangrijkste regelgeving overzichtelijk op een rijtje:

  • Is er op een werkplek een hoger geluidsniveau dan 85 decibel? Dan is een markering daarvan verplicht.
  • Medewerkers zijn verplicht om gehoorbescherming te dragen bij situaties met een hoger geluidsniveau dan 85 decibel.
  • Vanaf 80 decibel hebben medewerkers recht op gratis gehoorbescherming. Daarbij is de beste keuze voor de medewerkers gehoorbescherming op maat.
  • Ligt het geluidsniveau boven de 87 decibel? Dan dienen er maatregelen genomen te worden om het geluidsniveau te verminderen.
  • Voorlichting over schadelijk lawaai is verplicht.

Voorlichting en preventie

Wij bieden meer dan alleen gehoorbescherming op maat. Om onze klanten optimaal te bedienen en een volwaardige partner te zijn op het gebied van gehoorbescherming, bieden we een aantal mooie extra services. Een daarvan is het geven voorlichting.

Onze adviseurs geven uw medewerkers graag een voorlichting over het belang van gehoorbescherming. Maar ook over de risico’s en gevolgen wanneer er persoonlijk te weinig aandacht is voor gehoorbescherming. Deze voorlichtingen voeren we uit op locatie, we proberen daarbij in te zetten op interactie. Met elkaar zorgen de medewerkers uiteindelijk voor een veilige werksituatie. Meer informatie over onze voorlichtingen leest u op deze pagina.

Voorlichtingsposter

Naast het geven van voorlichtingen hebben we ook diverse andere preventie handreikingen gepubliceerd staan op deze website. Een daarvan is de voorlichtingsposter. Gratis te downloaden via deze pagina. Handig om op de werkvloer goed zichtbaar te hebben, zodat uw medewerkers van tijd tot tijd via de poster het signaal krijgen om de gehoorbescherming veilig te gebruiken.

Naast de poster is wellicht ook het volgende voor u interessant:

  • E-paper over gehoorbescherming
  • Informatie en handreikingen over het creëren van draagvlak.
  • Diverse preventie tips.

Over Ronell

Op deze pagina staat beknopt het een en ander over gehoorbescherming op maat. Onze adviseurs vertellen in een persoonlijk gesprek, vrijblijvend bij u op locatie, graag meer over gehoorbescherming. Interesse in onze diensten aangaande gehoorbescherming op maat, of meer weten over Ronell? Neem contact met ons op. Wij helpen ook u graag met uw vraagstukken rondom gehoorbescherming.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com