Otoplastieken Friesland

Wanneer u werkt in een omgeving met veel lawaai, kan dit schadelijk zijn voor uw gehoor. Het dragen van otoplastieken helpt u om uw gehoor te beschermen tegen deze schadelijke geluiden. Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die uw oren volledig afsluiten en geluiden dempen tot een veilig niveau.

Als u op zoek bent naar otoplastieken in Friesland, dan bent u bij Ronell aan het juiste adres. Ronell is gespecialiseerd in gehoorbescherming en kan u helpen bij het vinden van de juiste otoplastieken voor uw situatie. Onze otoplastieken worden op maat gemaakt voor uw oren, zodat ze perfect passen en u optimaal beschermen tegen schadelijke geluiden.

Direct in contact komen? Maak een afspraak.

 

Hoogwaardig en comfortabel

Onze otoplastieken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zacht en comfortabel zijn om te dragen. U kunt ervoor kiezen om filters toe te voegen aan uw otoplastieken, zodat u nog steeds kunt communiceren met uw collega’s terwijl u uw gehoor beschermt.

Het is belangrijk om uw gehoor te beschermen, vooral als u werkt in een omgeving met veel lawaai. Langdurige blootstelling aan schadelijke geluiden kan leiden tot blijvende gehoorschade en zelfs doofheid. Met onze op maat gemaakte otoplastieken kunt u er zeker van zijn dat uw gehoor goed beschermd is, terwijl u toch comfortabel kunt werken.

 

Het gebruik van otoplastieken in Friesland

In Friesland zijn er veel beroepen waarbij gehoorbescherming noodzakelijk is. Een van de veel voorkomende beroepen in Friesland is de scheepsbouw en scheepsreparatie, vooral in plaatsen zoals Harlingen, Sneek en Lemmer.

Het gebruik van zware gereedschappen en machines kan een hoog geluidsniveau veroorzaken, wat het gehoor van werknemers kan beschadigen. Daarom is het belangrijk om gehoorbescherming te dragen tijdens het werk.

Maar ook in andere sectoren, zoals de bouw en de industrie, is het gebruik van gehoorbescherming van cruciaal belang. In steden zoals Leeuwarden en Drachten zijn er veel bedrijven in deze sectoren gevestigd.

Onze adviseur in Friesland kan u helpen bij het vinden van de beste gehoorbescherming voor uw specifieke beroep en situatie, ongeacht waar u zich bevindt in Friesland.

Meer weten? Maak een afspraak.

otoplastieken op maat

Over Ronell, producent en leverancier van otoplastieken

Ronell is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gehoorbescherming. Het hoofdkantoor en het laboratorium van Ronell zijn gevestigd in Sliedrecht, waar onze deskundige technici zorgen voor hoogwaardige gehoorbescherming voor klanten uit het hele land.

Hoewel ons hoofdkantoor en laboratorium zich in Sliedrecht bevinden, hebben we regionale adviseurs die dagelijks werken in verschillende delen van Nederland, waaronder Friesland. In Friesland hebben we bijvoorbeeld een adviseur die woont en dagelijks werkt in deze regio.

 

Maak kennis met Harry Koggel

Onze adviseur in Friesland, Harry Koggel, is goed opgeleid en heeft jarenlange ervaring in het adviseren van klanten over de beste gehoorbescherming voor hun specifieke situatie. Of u nu op zoek bent naar op maat gemaakte otoplastieken of andere soorten gehoorbescherming, Harry kan u in Friesland helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Bovendien komen onze regionale adviseurs op locatie komen voor het uitvoeren van metingen en het aanmeten van op maat gemaakte gehoorbescherming. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten in Friesland de beste service kunnen bieden en ervoor kunnen zorgen dat hun gehoor goed beschermd is.

Otoplastieken Friesland

Wet- en regelgeving omtrent gehoorbescherming

In Nederland is er wet- en regelgeving rondom gehoorbescherming om de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen. De belangrijkste wetgeving op dit gebied is de Arbowet en het Arbobesluit.

Arbowet

De Arbowet verplicht werkgevers om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan werknemers die worden blootgesteld aan geluidsniveaus boven de wettelijke norm van 80 decibel gemiddeld over 8 uur per dag. Werkgevers moeten ook een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uitvoeren om te bepalen welke werknemers gehoorbescherming nodig hebben.

Arbobesluit

Het Arbobesluit beschrijft de eisen waaraan gehoorbescherming moet voldoen en hoe deze moet worden gebruikt en onderhouden. Het verplicht werkgevers om gehoorbescherming op maat aan te bieden aan werknemers die regelmatig worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus en waarbij standaard gehoorbescherming niet voldoet.

Europese normen

Naast de Arbowet en het Arbobesluit zijn er ook Europese normen voor gehoorbescherming. De meest relevante norm is de EN-352, die de eisen beschrijft waaraan gehoorbescherming moet voldoen. Gehoorbescherming die voldoet aan deze norm wordt voorzien van een CE-markering.

Het niet naleven van de wet- en regelgeving kan leiden tot boetes en andere sancties voor werkgevers. Het is daarom belangrijk dat werkgevers zich bewust zijn van de geldende wet- en regelgeving en ervoor zorgen dat werknemers voldoende worden beschermd tegen schadelijk geluid op de werkvloer. Bij Ronell kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste gehoorbescherming voor uw werknemers en voorlichten over de wet- en regelgeving.

Maak een afspraak voor het aanmeten van otoplastieken in Friesland

Onze adviseur inschakelen voor het laten aanmeten van otoplastieken bij uw bedrijf in Friesland? Vul het formulier in op de pagina ‘Afspraak maken’. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een vraag? Dan kunt u bellen naar 0184 434 440 of mailen naar: info@ronell.nl.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com