Otoplastieken motor

De beste otoplastieken voor motorrijders: comfort en gehoorbescherming in één

Mensen dragen otoplastieken op de motor om hun oren te beschermen tegen schadelijk geluid en om gehoorbeschadiging te voorkomen. Motorrijden kan blootstelling aan hoge niveaus van geluid veroorzaken, vooral bij hogere snelheden. Langdurige blootstelling aan dergelijk lawaai kan leiden tot gehoorverlies en andere auditieve problemen. Omdat we dat willen voorkomen, heeft Ronell een speciale otoplastieken voor motorrijders. Bescherm je gehoor op de motor met Ronell.

Meer weten? Lees dan snel verder op deze pagina

Wat zijn otoplastieken en waarom zijn ze belangrijk voor motorrijders?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermingsapparaten die speciaal zijn ontworpen om in de gehoorgang te passen. Ze bieden effectieve geluidsisolatie en bescherming tegen schadelijk geluid. Voor motorrijders zijn otoplastieken belangrijk omdat ze het gehoor beschermen tijdens het rijden op de motor.

Lange motorrit gepland?
Wanneer motorrijders lange afstanden afleggen, worden ze blootgesteld aan langdurige en intense geluidsniveaus, vooral bij hogere snelheden. Het geluid van de motor en de wind kan schadelijk zijn voor het gehoor en kan op lange termijn gehoorverlies veroorzaken. Otoplastieken verminderen effectief het geluidsniveau dat het oor bereikt, waardoor het risico op gehoorbeschadiging wordt verminderd.

Het belang van comfortabele otoplastieken
Daarnaast dragen otoplastieken bij aan het comfort van motorrijders. Door het verminderen van het geluidsniveau kunnen motorrijders zich beter concentreren, vermoeidheid verminderen en genieten van een meer plezierige rijervaring.

 

Man op motor met otoplastieken in

 

Behoud je gehoor!
Voor motorrijders is het behoud van een goed gehoor van groot belang, niet alleen voor het algemene welzijn, maar ook voor de veiligheid op de weg. Het kunnen horen van belangrijke geluidssignalen, zoals sirenes, claxons of andere voertuigen, is essentieel voor het nemen van snelle en veilige beslissingen tijdens het rijden. Otoplastieken bieden bescherming tegen schadelijk geluid zonder belangrijke geluidsinformatie volledig te blokkeren.

Kortom, otoplastieken zijn van vitaal belang voor motorrijders, omdat ze op maat gemaakt zijn om het gehoor te beschermen tegen schadelijk geluid tijdens het rijden op de motor. Ze dragen bij aan het behoud van een goed gehoor, verhogen het comfort en dragen bij aan de veiligheid op de weg. Motorrijders kunnen met vertrouwen genieten van hun ritten, wetende dat hun gehoor beschermd is met behulp van otoplastieken.

Hoe worden otoplastieken op maat gemaakt voor motorrijders?

Otoplastieken worden op maat gemaakt voor motorrijders door gespecialiseerde bedrijven zoals Ronell. Ronell is een fabrikant van op maat gemaakte otoplastieken en heeft een eigen laboratorium waar ze deze producten produceren.

Bij Ronell worden de otoplastieken individueel afgestemd op de oren van elke motorrijder. Een ervaren adviseur van Ronell is beschikbaar in verschillende regio’s om motorrijders te helpen bij het maken van de juiste keuze en het nemen van de benodigde gehoorafdrukken. Deze gehoorafdrukken worden gebruikt om de otoplastieken nauwkeurig te vervaardigen, zodat ze perfect passen en een goede geluidsisolatie bieden.

De otoplastieken van Ronell worden gemaakt van duurzaam materiaal, dat comfortabel is om te dragen, zelfs tijdens lange ritten. Het gebruik van hoogwaardig materiaal zorgt ervoor dat de otoplastieken duurzaam en langdurig bruikbaar zijn.

Daarnaast biedt Ronell verschillende filters die in de otoplastieken kunnen worden toegepast. Deze filters bieden de mogelijkheid om het geluid naar wens aan te passen. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor demping van omgevingsgeluiden, terwijl spraakverstaanbaarheid behouden blijft. Dit stelt motorrijders in staat om optimaal te genieten van goede geluidsdemping zonder belangrijke geluidsinformatie te missen.

Bij aankoop van otoplastieken bij Ronell profiteren motorrijders van 2 jaar garantie. Dit geeft extra gemoedsrust en vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van de producten.

Al met al biedt Ronell op maat gemaakte otoplastieken van hoge kwaliteit, met slimme filters en een ervaren adviseur in elke regio. Motorrijders kunnen vertrouwen op de expertise van Ronell om gehoorbescherming op maat te leveren die optimaal comfort, goede geluidsdemping en spraakverstaanbaarheid biedt.

otoplastieken op maat

 

Wat is het geluidsniveau op een motor en hoe kunnen otoplastieken helpen bij het beschermen van het gehoor?

Het geluidsniveau op een motor kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type motor, de snelheid, de uitlaatconfiguratie en andere omgevingsomstandigheden. Over het algemeen kan het geluidsniveau op de snelweg waar motorrijders vaak hogere snelheden bereiken, aanzienlijk zijn.

Hier is een voorbeeldtabel met enkele veelvoorkomende geluidsniveaus op de snelweg, uitgedrukt in decibellen (dB):

Geluidsniveau (dB) Bron
70 dB Normaal gesprek
80 dB Stadsverkeer
90 dB Voorbijrijdende vrachtwagen
100 dB Bepaalde motoren op de snelweg
110 dB Sportmotoren op hoge snelheid
120 dB Zeer luide uitlaatsystemen

 

Houd er rekening mee dat dit slechts voorbeelden zijn en dat de werkelijke geluidsniveaus kunnen variëren. Het is ook belangrijk op te merken dat langdurige blootstelling aan geluidsniveaus boven 85 dB schadelijk kan zijn voor het gehoor.

Als motorrijders twijfels hebben over gehoorbescherming en het bepalen van het juiste geluidsniveau, kunnen ze contact opnemen met Ronell of een audicien om professioneel advies te krijgen dat specifiek is afgestemd op hun situatie. Dit geldt ook voor andere sectoren of situaties waar gehoorbescherming gewenst is.

 

Kunnen otoplastieken ook andere geluiden dan motorgeluid verminderen, zoals windgeruis?

Ja, otoplastieken kunnen ook andere geluiden dan motorgeluid verminderen, waaronder windgeruis. Omdat otoplastieken op maat gemaakt zijn en een goede pasvorm hebben, bieden ze een effectieve geluidsisolatie die helpt bij het verminderen van omgevingsgeluiden, waaronder het geluid van de wind tijdens het rijden op de motor. Dit draagt bij aan een meer comfortabele en minder vermoeiende rijervaring.

 

Kies Ronell voor een prettige rijervaring op de motor

Bescherm je gehoor tijdens het motorrijden met op maat gemaakte otoplastieken van Ronell. Onze otoplastieken verminderen niet alleen het schadelijke motorgeluid, maar bieden ook geluidsisolatie tegen hinderlijk windgeruis.

Met jarenlange expertise en een eigen laboratorium garanderen wij duurzame otoplastieken van hoogwaardige kwaliteit.

Neem contact op met ons team van ervaren adviseurs in jouw regio of bekijk onze otoplastieken op de website van Ronell. Rijd veilig en geniet van een comfortabele rijervaring met Ronell’s op maat gemaakte otoplastieken.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com