Otoplastieken op maat

Ontdek de wereld van otoplastieken op maat!

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen; gehoorbescherming in de vorm van otoplastieken op maat is van ongekend belang. Nonchalance hierin wordt afgestraft met levenslange hinder van het gehoor. Gehoorbescherming biedt het tegenovergestelde. Veilig werken in een lawaaivolle omgeving, zonder enige kans op gehoorschade.

Althans. Als er op basis van deskundig advies gekozen is voor de juiste gehoorbescherming. Op deze pagina gaan we dieper in op de preventie rondom gehoorbescherming en de voordelen van otoplastieken op maat. We zetten het af tegen andere mogelijkheden, geven meer uitleg over het aanmeten en over het gebruik van otoplastieken. Onderaan deze pagina leest u meer over ons bedrijf; Ronell.

De noodzaak van otoplastieken op maat

Waarschijnlijk heeft u, en/of uw medewerkers te maken met een lawaaiige werkomgeving. Voor het boren van een gaatje voor een schilderij zoekt u tenslotte geen otoplastieken. Daarmee weet u van het grote belang van goede gehoorbescherming in de vorm van otoplastieken op maat. In de praktijk zien we dat in sommige gevallen op de werkvloer makkelijk wordt omgesprongen met het gebruik van beschermende middelen, zoals gehoorbescherming. Daarom vinden we het belangrijk, want het bieden van gehoorbescherming zien we als onze kerntaak, om naast het leveren van otoplastieken op maat ook preventie handreikingen te doen. Hiermee geven we bij onze klanten een extra dimensie wanneer we otoplastieken op maat leveren.

Preventie handreikingen

Zoals beschreven bieden we, naast de ontwikkeling, productie en levering van otoplastieken, diversie preventieve handreikingen om het gebruik op de werkvloer te stimuleren. Daarvoor kunnen onze klanten onder meer gebruik maken van:

  • Onze toolbox
  • Onze e-paper
  • Gratis lektesten
  • Deskundig advies van onze adviseurs

We lichten graag kort de toolbox toe. Onze toolbox is een presentatie op locatie van één van onze adviseurs. Tijdens dit moment neemt de betreffende adviseurs de werknemers mee in de oorzaken en gevolgen van gehoorschade. De onderwerpen die aan de orde komen zijn zoal:

  • Hoe werkt het gehoor?
  • Waardoor raakt het gehoor beschadigd?
  • Wat zijn de gevolgen in het werkveld?
  • Welke maatregelen moet je nemen?

Waarom otoplastieken op maat?

Je kunt toch ook kiezen voor gehoorkappen of oorplugjes? Een vraag die onze adviseurs weleens gesteld krijgen. En natuurlijk is dat zo, alleen wegen de voordelen van otoplastieken op maat wat ons betreft veel zwaarder dan de andere keuzes. We lichten twee voordelen van de otoplastieken op maat toe, namelijk; kwaliteit van de bescherming en het comfort.

Kwaliteit

Gehoorbescherming draag je niet voor niks. Maar kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat je weet dat het dragen van gehoorbescherming ook daadwerkelijk bescherming biedt. Investeer daarom in kwaliteit. Want het verschil met de andere keuzes in vergelijk met otoplastieken op maat is groot. Door het maatwerk passen de otoplastieken perfect in het oor van de eindgebruiker. Gegarandeerd geen geluidslek. Daarnaast is de investering voor otoplastieken op maat ook voor de langere termijn een betere keuze. Otoplastieken op maat gaan namelijk tot wel zes jaar langer mee.

Comfort

Veel werkzaam in lawaaiige omgevingen? Een groot deel van de werktijd wordt van doorgebracht met gehoorbescherming, zoals otoplastieken op maat. Comfort van de producten is daarom belangrijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gehoorkappen, zijn de otoplastieken op maat volledig afgestemd op de gehoorgangen van de eindgebruiker. Het betere comfort zorgt in de praktijk ook voor een hoger gebruikspercentage.

Aanmeten

Voor het aanmeten van otoplastieken op maat hebben we onze eigen werkwijze, waarmee we de best mogelijke bescherming creëren. Onze werkwijze bestaat uit vier stappen; meting, productie, levering en lektesten. Voordat de otoplastieken op maat in productie gaan meten we op locatie de gehoorgangen van de eindgebruikers. Na productie leveren we de otoplastieken persoonlijk af en testen we of er geen lektesten zijn. Indien gewenst gebruiken we dit moment gelijk ook voor een presentatie voor de werknemers over het belang van gehoorbescherming. Als een otoplastiek binnen twee jaar doorlekt, bieden wij het recht van vervanging.

Over ons; Ronell

Meer weten over otoplastieken op maat? Het team van Ronell bestaat onder meer uit zeven deskundige adviseurs, die graag alle ins en outs delen over onze producten. We zijn gevestigd in Sliedrecht, dichtbij Dordrecht en Rotterdam, maar hebben een landelijke dekking. Ronell staat garant voor ervaring en deskundigheid. We hebben al meer dan 80.000 oren mogen beschermen tegen gehoorschade. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak!

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com