Wat is de prijs van professionele otoplastieken?

Prijs van otoplastieken

Professionele otoplastieken zijn op maat gemaakte oordopjes die in verschillende situaties gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij concerten, in de bouw, bij schietsporten of tijdens het slapen.

Het is een slimme investering voor mensen die vaak in luide omgevingen zijn, en hun gehoor willen beschermen. We krijgen met grote regelmaat de vraag wat otoplastieken kosten.

In dit artikel zullen we de prijs van otoplastieken bespreken en waarom het de moeite waard is om erin te investeren.

Neem contact op met een adviseur om de prijs voor uw otoplastieken te bespreken

kosten van otoplastieken

 

Wat beïnvloedt de prijs van otoplastieken?

De prijs van otoplastieken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type otoplastiek, het materiaal waaruit het gemaakt is, de functies van de otoplastiek en de kwaliteit ervan.

Zo kan een standaard otoplastiek, die gebruikt wordt voor slaapdoeleinden, goedkoper zijn dan een otoplastiek die speciaal gemaakt is voor het beoefenen van een beroep in de zware industrie. Ook kunnen otoplastieken die gemaakt zijn van premium materialen, zoals siliconen of hars, duurder zijn dan otoplastieken die van goedkopere materialen gemaakt zijn.

Waarom zijn otoplastieken een goede investering?

Hoewel otoplastieken op het eerste gezicht duur lijken, zijn ze een zeer waardevolle investering. Gehoorverlies is een veelvoorkomend probleem dat kan optreden als gevolg van langdurige blootstelling aan luide geluiden. Dit kan niet alleen uw gehoorvermogen beïnvloeden, maar ook uw algehele gezondheid.

Door het dragen van otoplastieken kunt u uw gehoor beschermen en het risico op gehoorverlies verminderen. Dit kan op de lange termijn kosten besparen in de vorm van medische rekeningen of gehoorapparaten.

Otoplastieken vs. reguliere oordopjes

Hoewel reguliere oordopjes goedkoper zijn dan otoplastieken, bieden ze niet dezelfde bescherming als op maat gemaakte otoplastieken. Reguliere oordopjes sluiten uw gehoorgang niet goed af, waardoor geluid nog steeds in uw oren kan komen. Dit kan leiden tot gehoorschade en zelfs permanente gehoorverlies. Otoplastieken zijn op maat gemaakt om perfect te passen bij uw oren en bieden een volledige bescherming tegen luide geluiden.

Waarom zijn otoplastieken duurder dan reguliere oordopjes?

Otoplastieken zijn duurder dan reguliere oordopjes omdat ze op maat gemaakt zijn voor uw oren. Dit betekent dat er tijd en expertise nodig is om ze te maken.

Het proces begint met geluidsmeting. Hier worden gemiddelden of piekvolumes gemeten in de (werk)situatie. Op basis hiervan kunnen gehoorexperts meten welke gehoorfilters het beste bij de situatie passen.

Vervolgens is het belangrijk om gehoorbescherming persoonlijk op te meten. Er wordt een afdruk gemaakt van het oor en de gehoorgang. Bij Ronell gehoorexperts wordt deze mal vervaardigd in een eigen laboratorium. Middels een 3D-scanner wordt er een exacte kopie gemaakt dat uit hars of siliconen kan worden geprint. Omdat dit proces speciale apparatuur vereist, heeft dit uiteraard invloed op de prijs. Echter is deze werkwijze cruciaal voor de best presterende otoplastieken, wat het dan ook een duurzame investering maakt.

 

lektesten van otoplastieken

 

Waar kan ik otoplastieken kopen?

Otoplastieken kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde winkels of online. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier met ervaring in het maken van op maat gemaakte otoplastieken. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een leverancier die een goede klantenservice biedt en garanties heeft op de kwaliteit van hun producten.

Ronell is een gespecialiseerde leverancier van gehoorbescherming. Ronell maakt otoplastieken voor de foodindustrie, de bouw, de zware industrie en meer. Daarnaast biedt Ronell opleiding en instructie aan leerlingen. Jaarlijks meet Ronell honderden nieuwe studenten otoplastieken aan, zodat hun jonge oren goed beschermt.

Benieuwd of Ronell voor uw organisatie iets kan betekenen? Neem contact op met een van onze gehooradviseurs.

Kan ik otoplastieken vergoed krijgen?

In sommige gevallen kunnen otoplastieken vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Dit is echter afhankelijk van uw polis en de reden waarom u de otoplastieken nodig heeft. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hoe lang gaan otoplastieken mee?

Otoplastieken gaan gemiddeld tussen de drie en vijf jaar mee, afhankelijk van hoe goed ze worden onderhouden en gebruikt. Het is belangrijk om de otoplastieken regelmatig schoon te maken en te inspecteren op eventuele slijtage. Het is ook aan te raden om de otoplastieken te bewaren in een stevige, beschermende hoes om beschadiging te voorkomen.

Omdat gehoorschade niet te genezen is, voert Ronell gratis lektesten uit. Ook ontvangt u twee jaar pasvormgarantie op de geïnvesteerde gehoorbescherming.

Kan ik mijn otoplastieken laten repareren?

Ja, in sommige gevallen kunnen otoplastieken worden gerepareerd als ze beschadigd zijn. Neem contact op met uw leverancier om te zien of zij reparatieservices aanbieden en wat de kosten hiervoor zijn.

Investeert u in veilige gehoorbescherming?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordopjes die bescherming bieden tegen luide geluiden. Hoewel ze duurder zijn dan reguliere oordopjes, zijn ze een waardevolle investering omdat ze op de lange termijn kosten kunnen besparen en gehoorschade kunnen voorkomen.

De prijs van otoplastieken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type otoplastiek, het materiaal waaruit het gemaakt is, de functies van de otoplastiek en de kwaliteit ervan.

Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier met ervaring in het maken van op maat gemaakte otoplastieken en garanties biedt op de kwaliteit van hun producten.

 

otoplastieken op maat

Kosten otoplastieken van Ronell

Belangrijk vinden wij dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan. Duidelijkheid bieden doen we door te werken met vaste prijzen voor gegarandeerde gehoorbescherming. Dus geen onverwachtse en niet gecommuniceerde kosten. Maar een eerlijk en duidelijke prijs van onze otoplastieken.

Via onze werkwijze komen we altijd op een eerlijke prijs. We meten de situatie, zullen de werknemers gehoorbescherming aanmeten en hebben een eigen productielab. Ook de uitlevering doen we zelf. Omdat we niet met externe bedrijven samenwerken, maar de productie volledig in eigen beheer hebben, kunnen we scherpe prijzen bieden voor uw bedrijf of organisatie. Ook komen we regelmatig langs om de kwaliteit te testen. Zo heeft u garantie dat de otoplastieken geen geluid doorlekken.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van otoplastieken via Ronell? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Wat bieden wij?

In de eerste plaats bieden wij kwaliteit en puur vakwerk. Gehoorbescherming in optima forma. Maar we bieden meer. Om optimale veiligheid en bescherming te bieden op de werkvloer genieten onze klanten ook van onze aanvullende diensten, zoals:

  • Gratis aanmeten van de otoplastieken
  • Gratis lektesten
  • Gratis kilometers
  • Twee jaar pasvormgarantie
  • Flexibele levering. Namelijk: persoonlijke aflevering, inclusief het testen van de otoplastieken.

Bovenstaande dienstverlening wordt in de praktijk bijzonder gewaardeerd door onze klanten. En alhoewel niet inbegrepen bij de prijs van otoplastieken, hoort het wel onder onze standaard dienstverlening waar iedere klant gebruik van maakt.

Prijs otoplastieken

Accessoires otoplastieken

Welk type otoplastieken en welke accessoires het beste gekozen kunnen worden, hangt volledig af van de situatie waarin de otoplastieken gebruikt worden. Onze adviseurs weten de juiste vragen te stellen en vandaaruit te komen tot het beste advies voor otoplastieken in de werkomgeving van de eindgebruiker. Vragen zijn onder meer:

  • Wat zijn de volumes in de werkomgeving?
  • Is er veel communicatie tussen collega’s?
  • Hoeveel wordt de gehoorbescherming gedragen?
  • Is de gehoorbescherming bestemd voor een vaste medewerker? Of juist voor een flex-medewerker?

Even voorstellen; Ronell

Voordat je contact opneemt met ons, krijg je misschien graag eerst een wat beter beeld van ons bedrijf. Ronell is gevestigd in Sliedrecht, gelegen in de provincie Zuid-Holland. Onze zeven adviseurs borgen de landelijke dekking van Ronell. In alle hoeken van het land mogen bij mooie bedrijven zorgen voor de gehoorbescherming op werkvloer.

Benieuwd naar de gezichten achter Ronell? Kijk dan ook een op de ‘over ons’ pagina. Meer weten over Otoplastieken of leeft er nog een brandende vraag? Misschien beantwoorden we deze wel op onze pagina met veelgestelde vragen. Overtuigd? Of juiste meer informatie nodig? Onze adviseurs staan graag voor u klaar. Twijfel niet om contact op te nemen en uw vraag te stellen. Bijvoorbeeld als uw meer wilt weten over de prijs otoplastieken.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com