Professionele oordoppen

Waarom zijn professionele oordoppen van levensbelang?

Goed gereedschap is onmisbaar voor het leveren van goed werk. Net zoals goede bescherming onmisbaar is om schade te voorkomen. Ronell biedt een divers aanbod aan professionele oordoppen. Daarbij leveren we maatwerk om een optimale gehoorbescherming te bieden.

Professionele oordoppen voor professionals. Zo kunnen wij onze dienstverlening samenvatten. Het bieden van optimale gehoorbescherming, daarvoor staan ons kundige adviseurs dagelijks klaar. Ronell is niet alleen producent en leverancier van professionele oordoppen, maar draagt ook bij aan het juiste gebruik daarvan op de werkvloer. Op deze pagina meer uitleg over professionele oordoppen en onze aanvullende dienstverlening.

Wat maakt oordoppen professioneel?

Grofweg nemen wij daarvoor twee criteria als uitgangspunt. Namelijk de kwaliteit en het draagcomfort.

Als we kijken naar kwaliteit, is het in de eerste plaats logischerwijs van groot belang dat de oordoppen gehoorschade voorkomt. Daarom geven wij de voorkeur aan onze maatwerk oordoppen, speciaal voor de professionele gebruiker. Ook wel de otoplastieken genoemd. Met onze otoplastieken zorgen we voor een volledig afgedichte gehoorgang, door elke oordop uniek te produceren voor de gehoorgang van de eindgebruiker. Hiermee garanderen we de absolute top van de professionele oordoppen.

Draagcomfort is een logisch gevolg van maatwerk en topkwaliteit. Een product, op maat gemaakt, heeft een betere pasvorm en is daarom prettiger in gebruik. In tegenstelling tot bijvoorbeeld universele oordoppen of gehoorkappen. Een beter draagcomfort draagt logischerwijs dan weer bij aan meer draaguren, wat leidt tot uiteindelijk verhoogde gehoorbescherming. Deze elementen vormen wat ons betreft de optelsom wat leidt tot de definitie van professionele oordoppen.

Aanvullende diensten

Ronell biedt meer dan de productie en levering van oordoppen. Want het voorkomen van gehoorschade is ons grondbeginsel. Daarom bieden wij onze klanten, volledig gratis, een aantal mooie extra services. Zoals; e-paper en voorlichtingsposter, toolboxen, lektesten en twee jaar garantie.

E-paper en voorlichtingsposter

Vanuit onze ervaring met de werkvloer van onze klanten, weten we hoe belangrijk preventie is tegen blootstelling aan schadelijk lawaai. Die ervaring hebben we verwerkt in een e-paper. Deze is te downloaden via deze pagina. Het e-paper is niet alleen toegankelijk voor onze klanten, maar voor iedereen die baat heeft bij een verhoogde veiligheid op de werkvloer.

Continue aandacht voor gehoorschade en gehoorbescherming is belangrijk om de werknemers blijvend te stimuleren de oordoppen voor te gebruiken. Speciaal daarvoor hebben we een overzichtelijke voorlichtingsposter gemaakt. Deze is gratis te downloaden via deze pagina op onze website.

Beschikbare informatie over gehoorbescherming

Verder hebben we op deze website diverse pagina’s met informatie beschikbaar rondom het thema gehoorbescherming en gehoorschade. Bijvoorbeeld over wet- en regelgeving en preventie (met tips over mogelijke preventiemaatregelen als; volume beperken, geluidsbron afdekken, minder lang werken en gehoorbescherming).

Toolbox

Het belangrijkste werk van onze adviseurs is het advies geven over oordoppen. Maar daarnaast verzorgen zij bij onze klanten zogenoemde toolboxen. Vaak doen ze dit in combinatie met het lektesten of aanmeten van professionele oordoppen. De toolbox is een presentatie voor de werknemers en eindgebruikers van de otoplastieken. De adviseur op locatie behandelt onder meer de volgende onderwerpen:

Onze adviseurs vinden het belangrijk om tijdens een presentatie herkenbare voorbeelden te geven en te zorgen voor interactie.

Services en garanties

Bij de levering van oordoppen profiteert u bij Ronell automatisch van onze aanvullende services en garanties. We lichten er twee toe; gratis lektesten en twee jaar pasvormgarantie.

Wij bieden onze klanten jaarlijks gratis lektesten voor de professionele oordoppen. Onze adviseur doet dit bij u op locatie, ook betaalt u geen kilometervergoeding. Hiermee voorkomen wij schijnveiligheid op de werkvloer. In aanvulling daarop beloven wij twee jaar pasvormgarantie. Passen de professionele oordoppen binnen twee jaar niet meer nauwsluitend op de oren van de eindgebruiker? Dan heeft u recht gratis vervanging. Zo staan wij pal voor de kwaliteit van gehoorbescherming voor u(w medewerkers).

Veelgestelde vragen over professionele oordoppen

Wat zijn de voordelen van maatwerk oordoppen vergeleken met universele oordoppen?

Maatwerk oordoppen bieden een superieure pasvorm en hoog comfort. Dit komt doordat ze zijn aangepast aan de individuele vorm van het oor. Maatwerk verhoogt de effectiviteit in het blokkeren van schadelijk geluid en zorgt voor langdurig draagcomfort.

Ook kunnen ze specifiek ontworpen worden om bepaalde geluidsfrequenties te dempen, wat belangrijk is voor specifieke beroepen.

Wat is het belang van draagcomfort voor de effectiviteit van gehoorbescherming?

Comfort is cruciaal voor effectieve gehoorbescherming, omdat het aanzet tot consistent gebruik. Oncomfortabele oordoppen worden vaak niet continu gedragen, wat de kans op gehoorschade verhoogt.

Wat is de rol van voorlichtingsmaterialen van Ronell in het bevorderen van gehoorbescherming?

Voorlichtingsmaterialen zijn essentieel voor het bewustzijn en kennis over het belang van gehoorbescherming. Ze bieden informatie over de risico’s van blootstelling aan lawaai en hoe correcte gehoorbescherming deze risico’s kan minimaliseren.

Dergelijk materiaal helpt bij het promoten van een veiligheidscultuur op de werkvloer.

Aanpassing van professionele oordoppen aan specifieke werkomgevingen

Professionele oordoppen kunnen aangepast worden aan de specifieke eisen van verschillende werkomgevingen. Dit kan betrekking hebben op het dempingsniveau, de materialen gebruikt voor duurzaamheid of hygiëne, en specifieke ontwerpeigenschappen voor gebruik in bijvoorbeeld vochtige of stoffige omstandigheden. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de oordoppen niet alleen effectief zijn in het beschermen van het gehoor, maar ook praktisch inzetbaar zijn in de werkcontext.

Aangenaam; Ronell

Middels deze pagina hebben we diverse informatie gegeven over onze professionele oordoppen en onze aanvullende dienstverlening. Grote kans dat u meer wilt weten of aanvullende vragen heeft. Neem gerust contact met ons op, onze adviseurs staan dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden en u te bedienen volgens onze hoge servicestandaarden.

Benieuwd naar ervaringsverhalen van onze klanten? Bekijk dan ook eens onze referenties.

 

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com