Create support

Categorie:

Hoe implementeer je de juiste maatregelen? Hieronder delen onze gehooradviseurs tips om de juiste maatregelen naar de werkvloer te brengen. 

Van plan om schadelijk lawaai aan te pakken? Download dan onze e-paper met handige informatie. More information.  

  • “Wijs op de consequenties van gehoorschade. Veel bedrijven trainen hun personeel op veilig werken. Aangezien gehoorschade een van de meest voorkomende beroepsziekten is, kan deze training niet ontbreken. Vraag bijvoorbeeld een toolbox aan.
  • “Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om personeel bewust te maken van de gevaren. Door middel van posters en interne nieuwsberichten wordt het personeel gemotiveerd om mee te doen.”
  • “De persoonlijke motivatie gaat vaak over het comfort van gehoorbescherming. Laat de medewerkers dus zelf kiezen uit de meest comfortabele bescherming. U zult zien dat het gebruik van gehoorbescherming hierdoor direct toeneemt.”
  • “Vaak ontbreekt het aan draagvlak om gehoorbescherming te gebruiken. Hierbij spelen er zowel persoonlijke motivaties als groepsdruk. Vaak vinden afdelingen of ploegen het ‘omslachtig’ of ‘soft’ om er tijd en aandacht aan te besteden. Groepsdruk is om te buigen in iets positiefs, waarbij medewerkers elkaar wijzen op het gebruik.”
  • “Bespreek de maatregelen vooraf met uw medewerkers. Zo komt de preventie niet onverwacht en is er draagvlak onder de werkploegen. Ook kunnen de medewerkers aangeven welke gehoorbescherming ze het meest comfortabel vinden.
  • “Zorg dat medewerkers weten waar de gehoorbescherming verkrijgbaar is. Ook onderhoud is erg belangrijk om de gehoorbescherming netjes en duurzaam te houden.” 

Deel dit bericht via:

Recente berichten:

Thielco

Thielco is mondiaal actief in roosterfabricage en oppervlaktebehandeling. Vanuit deze

Social media

How can we help you?