Otoplastieken hoeveel db

Otoplastieken, tot hoeveel DB beschermen ze?

Ben je op zoek naar effectieve gehoorbescherming op de werkvloer? Dan zijn otoplastieken wellicht precies wat je nodig hebt. Deze op maat gemaakte oordoppen bieden een essentiële bescherming tegen schadelijk lawaai, maar je vraagt je misschien af: “Hoeveel decibel kunnen otoplastieken eigenlijk beschermen?”

Daarover vertellen we je meer op deze pagina. Maar eerst vertellen we je graag meer over onze visie op otoplastieken en gehoorbescherming.

 

Bij Ronell bieden we een complete service rondom otoplastieken, met focus op veiligheid, duurzaamheid en comfort. Met jarenlange ervaring en expertise in de sector zijn we in staat om hoogwaardige otoplastieken te leveren, die voldoen aan de specifieke behoeften van elke individuele gebruiker.

Onze otoplastieken worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen en optimale bescherming bieden. We begrijpen dat comfort van groot belang is, vooral bij langdurig gebruik. Daarom zorgen onze otoplastieken niet alleen voor effectieve geluidsbescherming, maar zijn ze ook erg comfortabel om te dragen.

Veilig, duurzaam en comfortabel

Bij Ronell staat veiligheid voorop. Onze otoplastieken zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen schadelijk lawaai op de werkvloer. Of je nu werkt in de bouw, de industrie, de muziekindustrie of een andere sector waar geluidsbelasting een probleem kan zijn, onze otoplastieken bieden de nodige bescherming.

Onze op maat gemaakte otoplastieken zijn veilig, duurzaam en comfortabel, en worden zeer gewaardeerd door werknemers. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze otoplastieken je kunnen helpen bij het beschermen van je gehoor op de werkvloer.

Geluidsreductie van otoplastieken

Wanneer het aankomt op het beschermen van je gehoor op de werkvloer, zijn otoplastieken een betrouwbare keuze. Deze op maat gemaakte oordoppen bieden niet alleen comfort, duurzaamheid en veiligheid, maar ook een indrukwekkende geluidsreductiecapaciteit.

Hier bij Ronell begrijpen we het belang van het minimaliseren van schadelijke geluidsniveaus, en we streven ernaar om de best mogelijke bescherming te bieden. Maar wat kun je eigenlijk verwachten qua geluidsreductie met otoplastieken?

Otoplastieken zijn ontworpen om op maat te passen in je oren, waardoor ze een optimale afdichting creëren en effectieve demping van geluid mogelijk maken. De geluidsreductiecapaciteit van otoplastieken wordt gemeten in decibels (dB) en varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type otoplastiek, de pasvorm en de omgevingsgeluiden.

Hoeveel db houden otoplastieken tegen?

Over het algemeen kunnen otoplastieken een aanzienlijke geluidsreductie bieden, vaak tot wel 30 dB of meer. Dit betekent dat ze het geluidsniveau dat je oren bereikt met 30 dB verminderen, wat een aanzienlijke bescherming biedt tegen schadelijke geluiden. Het exacte geluidsreductieniveau kan echter variëren, afhankelijk van de specifieke otoplastieken die je gebruikt.

 

Man aan het werk en telefoneren in hal

 

Het is belangrijk op te merken dat de geluidsreductie van otoplastieken niet altijd uniform is over het hele frequentiespectrum. Otoplastieken kunnen bepaalde frequenties beter dempen dan andere, afhankelijk van het ontwerp en de filters die zijn toegepast. Daarom is het raadzaam om otoplastieken te kiezen die zijn afgestemd op de specifieke geluidsbronnen waaraan je wordt blootgesteld.

Bij Ronell bieden we op maat gemaakte otoplastieken van hoogwaardige materialen, die zorgvuldig zijn ontworpen om een optimale geluidsreductie te bieden. Onze deskundige audiologen zullen je adviseren en helpen bij het kiezen van otoplastieken die passen bij je specifieke behoeften en de geluidsbelasting op je werkplek.

Onthoud dat het belangrijk is om de juiste pasvorm en het juiste gebruik van otoplastieken te waarborgen om de maximale geluidsreductie te bereiken. Zorg ervoor dat je otoplastieken goed in je oren plaatst en ze regelmatig reinigt en onderhoudt volgens de instructies van de fabrikant.

Voorbeeldtabel van geluidsreductie (dB) die nodig is op de werkvloer

Let op dat dit slechts voorbeelden zijn en de specifieke geluidsreductievereisten kunnen variëren afhankelijk van de regelgeving en de specifieke omstandigheden op elke werkplek. Het is raadzaam om een professionele beoordeling van de geluidsbelasting op je werkplek te laten uitvoeren om de juiste geluidsreductiecapaciteit voor otoplastieken te bepalen.

Otoplastieken hoeveel db

Arbeidssituatie Aanbevolen geluidsreductie (dB)
Kantooromgeving 0 – 5 dB
Winkelomgeving 5 – 10 dB
Lichte industrie 10 – 15 dB
Bouwplaats 15 – 25 dB
Fabrieksomgeving 20 – 30 dB
Muziek- en evenementenindustrie 25 – 35 dB
Luchthavenrampen 30 – 40 dB
Schietbaan 30 – 40 dB

 

Bij Ronell begrijpen we het belang van het aanbieden van otoplastieken die aan de specifieke behoeften van elke werkomgeving voldoen. Onze deskundige audiologen staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste otoplastieken met de juiste geluidsreductiecapaciteit voor jouw situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

 

Man lassen in grote hal

Zeker weten welke otoplastieken je nodig hebt?

Ontdek het samen met een van onze gehoorexperts. Wij komen graag langs om jullie werksituatie te analyseren en hier de juiste otoplastieken voor te stellen. Onze gehooradviseurs werken door heel NL.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com