Gehoorbescherming personeel

Gehoorbescherming voor uw personeel

Als u op zoek bent naar informatie over gehoorbescherming voor uw personeel, is het essentieel om de verschillende soorten beschermingsmiddelen te begrijpen.

Er zijn diverse opties beschikbaar, waaronder oordopjes, oorkappen en op maat gemaakte gehoorbescherming. Het is belangrijk om te begrijpen welke het meest geschikt zijn voor verschillende werkomstandigheden.

Optie 1: Oordopjes

Als u op zoek bent naar gehoorbescherming voor uw personeel, laten we beginnen met oordopjes. Oordopjes zijn een populaire keuze vanwege hun gemak en draagbaarheid. Ze zijn vaak discreet en kunnen comfortabel zijn om te dragen, vooral gedurende langere periodes.

Echter, het is belangrijk op te merken dat oordopjes niet altijd volledig de lading dekken als het gaat om het beschermen tegen schadelijk geluid op de werkplek. Hoewel ze effectief kunnen zijn bij het verminderen van bepaalde geluidsniveaus, bieden ze mogelijk niet voldoende bescherming in zeer lawaaiige omgevingen of bij langdurige blootstelling aan hard geluid.

Daarom is het belangrijk om te overwegen welke werkomstandigheden uw personeel tegenkomt en/of oordopjes alleen voldoende bescherming bieden. In sommige gevallen kunnen aanvullende gehoorbeschermingsmiddelen, zoals oorkappen of op maat gemaakte gehoorbescherming, nodig zijn om een optimale bescherming te garanderen. We zullen verder ingaan op deze opties en hun voordelen voor verschillende werkomgevingen.

normale oordopjes

Optie 2: Oorkappen

Laten we nu de tweede optie bekijken: oorkappen. Oorkappen bieden verschillende voordelen ten opzichte van oordopjes. Ze zijn vaak steviger en bieden een betere afdichting rondom het oor, waardoor ze effectiever zijn in het blokkeren van omgevingsgeluid. Dit kan vooral handig zijn in lawaaiige werkomgevingen, zoals bouwplaatsen of fabrieken, waar het geluidsniveau hoog kan zijn.

Een ander voordeel van oorkappen is dat ze vaak comfortabeler zijn om te dragen gedurende langere periodes, omdat ze minder direct contact maken met het binnenoor dan oordopjes. Dit kan helpen om vermoeidheid en irritatie te verminderen bij langdurig gebruik.

Echter, net als bij oordopjes, hebben oorkappen ook hun nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld wat omvangrijker zijn dan oordopjes, wat kan leiden tot ongemak of beperkingen bij het dragen van andere beschermingsmiddelen, zoals helmen of veiligheidsbrillen. Bovendien kunnen oorkappen in sommige gevallen minder geschikt zijn voor mensen met kleine of gevoelige oren.

earmuffs

Optie 3: Op maat gemaakte gehoorbescherming

Hoewel oorkappen effectief kunnen zijn, kunnen ze soms niet de perfecte pasvorm bieden die nodig is voor optimale bescherming. Dit is waar op maat gemaakte gehoorbescherming een voordeel kan bieden. Op maat gemaakte oorbescherming wordt specifiek aangepast aan de vorm van het oor van de drager, waardoor een nauwsluitende en effectieve afdichting wordt gegarandeerd. Dit kan vooral gunstig zijn voor werknemers die regelmatig worden blootgesteld aan schadelijk geluid op de werkplek.

Kortom, terwijl oorkappen voordelen bieden in bepaalde situaties, kan op maat gemaakte gehoorbescherming de voorkeur verdienen voor diegenen die streven naar maximale bescherming en comfort gedurende langere periodes.

Levensduur otoplastieken

Otoplastieken voor uw personeel? Goed geregeld met Ronell

Ronell biedt een scala aan op maat gemaakte otoplastieken die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van comfort, duurzaamheid en veiligheid. Laten we eens wat dieper ingaan op de verschillende opties:

Acrylic Protector: Deze otoplastieken zijn gemaakt van duurzaam acrylhars en zijn de meest gebruikte variant. Met keuze uit zes verschillende filters zijn ze geschikt voor diverse sectoren waar lawaai een probleem is.

Silicon Protector: Gemaakt van zacht en comfortabel siliconen materiaal, bieden deze otoplastieken ook keuze uit zes verschillende filters. Ze zijn ideaal voor werknemers die langdurig gehoorbescherming moeten dragen.

Communicator: Voor situaties waarin communicatie essentieel is, bieden de Communicator otoplastieken uitkomst. Met zes verschillende filters kunt u communiceren zonder last te hebben van lawaai.

Food-proof Protector: Speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie en verwante sectoren, zijn deze otoplastieken detecteerbaar en vervaardigd uit materiaal van hars of siliconen, met een metalen kogeltje voor detectie.

Shokz headset: Voor unieke behoeften biedt Ronell de Shokz headset. Deze werkt door middel van conductie via trillingen in het kaakbeen, waardoor geluid kan worden gehoord zonder de oren te gebruiken. Ideaal voor communicatie in lawaaierige omgevingen en draadloos via Bluetooth.

Custom-made: Volledig aanpasbaar aan uw behoeften, deze otoplastieken worden geleverd met de mogelijkheid om zelf het filter, detectiemogelijkheden en communicatiemogelijkheden te bepalen.

De voordelen van Ronell gaan verder dan alleen hoogwaardige producten. Met een full-servicepakket voor één prijs, inclusief ervaren adviseurs, aanmeten, controle en instructie op locatie, gratis periodiek lektesten, pasvorm-controle en instructie bij aflevering, en slimme filters voor optimale demping en spraakverstaanbaarheid, biedt Ronell een complete oplossing voor gehoorbescherming.

Bovendien voldoen de producten van Ronell aan de eisen van de recente wetgeving EU-verordening 2016/425, waardoor u verzekerd bent van conformiteit en kwaliteit. Met 2 jaar garantie en gratis vervanging bij lekkage binnen 2 jaar, biedt Ronell gemoedsrust en betrouwbaarheid voor uw gehoorbeschermingsbehoeften.

ronell gehoorbescherming - quiet protector

Ronell's otoplastieken

Maak een slimme keuze in gehoorbescherming. Ronell biedt de meest complete service rondom gehoorbescherming. Onze otoplastieken zijn veilig, duurzaam en comfortabel. Het zijn niet voor niets de meest gewaardeerde oordoppen door werknemers. Meer weten?

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com