Oordoppen bij tinnitus, helpt het?

Oordoppen bij tinnitus, helpt het?

Otoplastieken kunnen in sommige gevallen helpen bij het verminderen van de symptomen van tinnitus, vooral als de tinnitus wordt veroorzaakt of verergerd door blootstelling aan lawaai. Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die ontworpen zijn om het oor te beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus, terwijl ze toch comfortabel zijn om te dragen. Ze kunnen effectief zijn in het verminderen van de blootstelling aan lawaai, wat een belangrijke factor kan zijn in het beheersen of verminderen van tinnitus.

Hoe ze mogelijk helpen bij het verergeren van tinnitus:

 • Door de hoeveelheid geluid die het binnenoor bereikt te verminderen, kunnen otoplastieken helpen de kans op verergering van tinnitus te verkleinen.
 • Regelmatige blootstelling aan hoge geluidsniveaus kan gehoorschade en tinnitus verergeren. Otoplastieken bieden een preventieve maatregel tegen verdere schade.
 • Aangezien otoplastieken op maat gemaakt zijn, bieden ze een betere pasvorm en bescherming specifiek afgestemd op de gebruiker, wat kan bijdragen aan een effectievere vermindering van tinnitus symptomen in lawaaiige omgevingen.

Let op. Ze helpen voornamelijk bij het voorkomen van het erger worden. Er is geen kuur voor tinnitus bekend.

 

Waarom is er geen oplossing voor tinnitus?

Terwijl otoplastieken effectief kunnen zijn in het verminderen van de impact van lawaai, is het belangrijk op te merken dat ze niet direct de onderliggende oorzaak van tinnitus aanpakken. Ze zijn voornamelijk effectief als preventieve maatregel of als middel om symptomen te beheersen in lawaaiige omstandigheden.

Voordat u overgaat tot het gebruik van otoplastieken voor tinnitus, is het raadzaam om advies in te winnen bij een medisch specialist zoals een KNO-arts of een audioloog. Zij kunnen een gedetailleerde diagnose stellen en adviseren over de beste behandelingsstrategie voor uw specifieke situatie.

In samenvatting, otoplastieken kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het beheersen van tinnitus, vooral wanneer de tinnitus gerelateerd is aan blootstelling aan lawaai. Het is echter essentieel om professioneel medisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de aanpak past bij uw individuele behoeften en omstandigheden.

De werkvloer is vaak dé bron die leidt tot tinnitus

Het voorkomen van tinnitus op de werkvloer is vooral belangrijk in omgevingen waar blootstelling aan lawaai een risico vormt. Het implementeren van een combinatie van persoonlijke en organisatorische maatregelen kan effectief zijn in het verminderen van dit risico.

Wat u kunt doen:

 • Draag altijd op maat gemaakte otoplastieken of universele gehoorbeschermers in lawaaiige omgevingen. Zorg ervoor dat ze goed passen en correct worden gebruikt.
 • Probeer de tijd die u doorbrengt in lawaaiige omgevingen te beperken, vooral als het geluidsniveau boven de 85 dB ligt.

 

Wat uw werkgever kunt doen:

 • Werkgevers moeten geluidsbeheersingsprogramma’s implementeren die gericht zijn op het verminderen van blootstelling aan lawaai op de werkplek.
 • Voer regelmatig geluidsmetingen uit om te beoordelen of geluidsniveaus binnen veilige grenzen vallen en neem zo nodig maatregelen.
 • Zorg voor regelmatige training en voorlichting voor werknemers over de risico’s van blootstelling aan lawaai en het juiste gebruik van gehoorbescherming.
 • Pas machines en apparatuur aan met geluidsreducerende technologieën of gebruik geluidsabsorberende materialen rond lawaaiige gebieden.
 • Creëer rustzones waar werknemers kunnen herstellen van blootstelling aan lawaai en hun oren rust kunnen geven.
 • Implementeer een rotatiesysteem om de blootstelling van individuele werknemers aan lawaai te minimaliseren.

 

Benieuwd wat de ARBO hierover zegt? Daar schreven we al een artikel over: Dit zegt de ARBO-wet over gehoorbescherming

Het is belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers proactief betrokken zijn bij het voorkomen van tinnitus door het creëren van een veilige werkomgeving en het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor gehoorbescherming. Door deze maatregelen te implementeren, kunnen risico’s op gehoorschade en tinnitus aanzienlijk worden verminderd.

 

oorsuizen en tinnitus

Ronell helpt volledig op het gebied van gehoorbescherming

Onze methode, die begint met een nauwkeurige geluidsmeting op de werkvloer om piekvolumes te identificeren, stelt ons in staat om een op maat gemaakte gehoorbeschermingsoplossing te bieden die precies is afgestemd op de specifieke behoeften van een werkomgeving.

Het gebruik van persoonlijke oorafdrukken voor de vervaardiging van otoplastieken in ons eigen 3D-laboratorium zorgt voor een perfecte pasvorm, wat cruciaal is voor effectieve gehoorbescherming.

De mogelijkheid om het volume per frequentie te reguleren door middel van specifiek gekozen filters, samen met persoonlijke aanpassingen zoals een greepje, een draagkoord, en een detectiekogel, maakt onze producten niet alleen effectief, maar ook gebruiksvriendelijk en geschikt voor diverse werkomgevingen.

Onze commitment aan nazorg, zoals persoonlijke levering op de werkvloer, instructie van medewerkers, draagvlak trainingen, en gratis lektesten binnen twee jaar, laat iets zien over onze toewijding aan klanttevredenheid en langetermijnbescherming van het gehoor.

We bieden voor bedrijven, fabrieken, en overheidsorganisaties door heel Nederland, uitgebreide gehoorbeschermingsoplossingen die specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van uw werkomgeving. Onze aanpak garandeert niet alleen bescherming tegen gehoorschade, maar draagt ook significant bij aan het verhogen van het bewustzijn en de educatie van uw werknemers over het cruciale belang van gehoorbescherming.

Het kiezen voor kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte gehoorbescherming van Ronell is een investering in de gezondheid en productiviteit van uw werknemers, wat onmiskenbaar ten goede komt aan de effectiviteit en het succes van uw organisatie als geheel.

Vandaag iets aan doen

Geconfronteerd met de ernstige gevolgen van tinnitus en andere vormen van gehoorschade, adviseren wij bedrijven en organisaties ten zeerste om contact met ons op te nemen voor een grondige evaluatie van hun behoeften op het gebied van gehoorbescherming.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com