Steeds vaker piep in oor

Ervaart u steeds vaker een piep in het oor?

Heeft u weleens een constante piep in uw oor ervaren na een lange werkdag? Of misschien een brommend of zingend geluid dat maar niet weggaat? Deze geluiden, die u hoort zonder externe bron, kunnen een indicatie zijn van tinnitus. Tinnitus, ook bekend als oorzuizen, is een veelvoorkomende aandoening, vooral in omgevingen waar geluid een constante factor is.

Tinnitus manifesteert zich op verschillende manieren: sommige mensen horen een piepend geluid, terwijl anderen een brommend, zoemend of zelfs een geluid ervaren dat lijkt op white noise, het statische geluid van een oude televisie. De oorzaken van tinnitus kunnen divers zijn, en vaak is het moeilijk om een specifieke bron aan te wijzen. Het kan een gevolg zijn van langdurige blootstelling aan lawaai, maar ook stress of bepaalde medische aandoeningen kunnen een rol spelen.

In dit artikel verkennen we wat tinnitus precies is, hoe het zich manifesteert in de werkbranche, en belangrijker nog, wat u kunt doen om het te voorkomen of de impact ervan op uw dagelijks leven te verminderen. Of u nu zelf last heeft van tinnitus of iemand kent in uw werkomgeving die ermee te maken heeft, deze informatie kan essentieel zijn om de kwaliteit van leven op en buiten het werk te verbeteren.

De impact van tinnitus op uw werk

Tinnitus kan een aanzienlijke invloed hebben op uw werkprestaties en welzijn. Deze invloed varieert sterk per individu. Sommige mensen ervaren continu een piep in het oor, terwijl anderen slechts af en toe een pieptoon horen. Na een stressvolle werkweek of een bezoek aan een luid concert, kan men tijdelijk last hebben van oorsuizen, wat varieert van enkele dagen tot een week.

Het is belangrijk om te weten dat tinnitus geen reden tot paniek hoeft te zijn. Hoewel er geen directe geneeskundige behandeling is om tinnitus te genezen, zijn er wel manieren om ermee om te gaan. Een van de oorzaken van tinnitus is beschadiging van de trilhaartjes in het oor. Deze schade is meestal niet te herstellen met een chirurgische ingreep.

Voor degenen die al slechthorend zijn, kan een hoortoestel uitkomst bieden. Door de geluiden uit de omgeving beter hoorbaar te maken, kan het interne geluid van tinnitus verminderd worden. Daarnaast bestaan er gespecialiseerde apparaten die een soort ruis genereren om het oorsuizen te overstemmen. Deze apparaten kunnen door de gebruiker worden ingesteld om te zien wat het beste werkt.

Stress en spanning spelen een grote rol bij het verergeren van tinnitus. Het is daarom cruciaal om manieren te vinden om stress te verminderen, zowel op het werk als in het privéleven. Als u zich zorgen maakt over uw tinnitus, aarzel dan niet om contact op te nemen met een arts of andere gezondheidsprofessional. Zij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het vinden van de juiste aanpak voor uw situatie.

In de volgende alinea zullen we ingaan op manieren om tinnitus te voorkomen, of in ieder geval te voorkomen dat de symptomen verergeren. Het is belangrijk om proactief te zijn in het beschermen van uw gehoor en het verminderen van risicofactoren.

 

man met zichtbaar last van oorsuizen

Preventie van tinnitus: Maatwerk in gehoorbescherming door Ronell

Een effectieve manier om tinnitus te voorkomen, is door het dragen van de juiste gehoorbescherming op de werkvloer. Ronell, als specialist in gehooradvies voor diverse werkomgevingen, biedt op maat gemaakte oordoppen, oftewel otoplastieken, die unieke bescherming bieden. Of u nu bij de politie werkt, in de overheid, de bouw of in de industrie, Ronell heeft voor elke situatie een oplossing.

Wij begrijpen dat elke werkomgeving zijn eigen uitdagingen heeft als het gaat om geluid. Daarom hebben wij zes verschillende filters ontwikkeld voor een gepersonaliseerde bescherming. Ons team komt graag bij u op locatie om de geluidsniveaus nauwkeurig te meten en de best passende oplossing te adviseren.

Speciaal voor de industrie hebben we oordopjes ontworpen die harde machinegeluiden filteren, terwijl belangrijke signalen zoals sirenes en gesprekken met collega’s nog steeds hoorbaar zijn. Bovendien bieden we moderne oplossingen zoals de Aftershokz headsets, die geluid via botgeleiding overbrengen. Hiermee kunt u communiceren met collega’s, zelfs in lawaaierige omgevingen zoals bij pneumatische boren.

Gehoorbescherming hoeft geen beperking te zijn op het werk. Integendeel, het beschermt tegen schadelijke geluiden zonder de communicatie en het bewustzijn van de omgeving te belemmeren.

Waarom kiezen voor Ronell? Wij bieden een full-service pakket voor bedrijven. Onze ervaren adviseurs meten op locatie de geluidsniveaus en controleren de pasvorm zonder extra kosten. We bieden twee jaar lang pasvormgarantie en garantie tegen lekkage. Onze moderne, slimme filters worden vervaardigd in ons eigen laboratorium met behulp van 3D-printers en geavanceerde technologie. Kortom, Ronell is de ideale partner voor bedrijven die de veiligheid en gezondheid van hun werknemers serieus nemen.

Maak daarom vandaag nog uw afspraak voor een op maat gemaakt gehoorbeschermingsplan.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com