Otoplastieken met verwisselbare filters

Welke filters te kiezen voor otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die specifiek zijn ontworpen om de oren te beschermen tegen schadelijk geluid. Ze worden veelal gebruikt in omgevingen met een hoog geluidsniveau, zoals bouwplaatsen, fabrieken, concerten of zelfs tijdens het motorrijden.

Wat otoplastieken onderscheidt, is hun vermogen om op maat te worden gemaakt voor de drager, wat resulteert in een comfortabele pasvorm die de hele dag gedragen kan worden zonder ongemak. Deze maatwerkfunctie zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor een effectieve afdichting die het geluidsniveau aanzienlijk vermindert.

Verwisselbare filters spelen een cruciale rol bij otoplastieken omdat ze de gebruiker in staat stellen de mate van geluidsbescherming aan te passen aan verschillende omgevingen. Dit is essentieel omdat niet alle situaties dezelfde bescherming vereisen. Bijvoorbeeld, in een luide concertomgeving kan een hogere demping nodig zijn dan tijdens het werken op een bouwplaats waar gesprekken nog steeds moeten worden gehoord. Onze veelzijdige filters bieden deze veelzijdigheid, waardoor otoplastieken een waardevolle en aanpasbare oplossing zijn voor gehoorbescherming in diverse omgevingen.

Keuze in filters

Otoplastieken, zoals die van Ronell, zijn ontworpen met het oog op zowel bescherming als behoud van belangrijke omgevingsgeluiden tijdens werkzaamheden. In plaats van een volledige demping van geluiden, wat in sommige situaties onwenselijk kan zijn, worden Ronell-filters gekenmerkt door een ingenieus geluidskanaaltje dat is voorzien van een filteringssysteem.

Dit kanaaltje is ontworpen om geluiden te dempen op basis van hun toonhoogte, waarbij hinderlijk lawaai wordt weggefilterd terwijl belangrijke geluiden zoals stemmen, sirenes of claxons worden doorgelaten.

Ronell biedt een assortiment aan filters die variëren in demping, elk geschikt voor verschillende werkomgevingen en geluidsniveaus. Het doel is om een optimale demping te bieden die het gemiddelde dagelijkse geluidsniveau terugbrengt naar ongeveer 80 decibel, wat als veilig wordt beschouwd voor langdurige blootstelling aan geluid.

Hier zijn enkele van de filters die Ronell aanbiedt, samen met hun dempingscapaciteiten:

Ronell filtering overzicht voor otoplastieken

 

Industry Grey:*

Geschikt voor werkzaamheden met geluidsniveaus tot gemiddeld 101 decibel per dag.
Ideaal voor activiteiten zoals slijpen, decoupeerzagen of motorrijden met snelheden tot 100 km/u.

Industry Red:*

Ontworpen voor werkzaamheden met geluidsniveaus tot gemiddeld 105 decibel per dag. Geschikt voor taken zoals grasmaaien, kettingzagen of werken in de buurt van een helikopter.

Industry Purple:*

Aanbevolen voor werkzaamheden met geluidsniveaus tot gemiddeld 107 decibel per dag. Geschikt voor situaties zoals het gebruik van een hogedrukreiniger, maaimachine of haakse slijper.

Ambient Black:

Speciaal ontworpen om rust te creëren in omgevingen met omgevingsgeluiden.
Ideaal voor gebruik tijdens reizen, slapen of werken in open kantoorruimtes.

Shooting Beige:

Ontwikkeld voor gebruik in de schietsport. Demping van standaard 15 decibel, maar biedt extra demping tot 33 decibel tijdens het schot door de luchtdruk.

Music White:

Geschikt voor gebruik bij concerten en evenementen.
Biedt een demping van 20 decibel om de blootstelling aan luide muziek te verminderen.

*Grey, Red en Purple zijn officieel gecertificeerd voor ‘EN 352-2:2002’ en de ‘(EU)2016/425’. Deze filters zijn dus geschikt voor de werkvloer.

Twijfelt u over het juist filter?

Indien u geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheden van Ronell-filters voor uw specifieke behoeften en werkomgeving, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren over welk filter het beste past bij uw situatie en om eventuele vragen te beantwoorden die u heeft.

Bovendien bieden wij ook de mogelijkheid van op maat gemaakte otoplastieken, volledig afgestemd op uw unieke anatomie en werkomstandigheden. Met onze op maat gemaakte oplossingen kunt u rekenen op een perfecte pasvorm en optimale geluidsbescherming.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Ronell u kan helpen bij het beschermen van uw gehoor.

patient heeft last van lawaaidoofheid

Professionele otoplastieken gezocht?

Onze gehooradviseurs werken verspreid over heel Nederland. U heeft een vast contactpersoon en we zijn snel op locatie indien nodig.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com