Beste oordoppen op maat

De beste oordoppen op maat

Waar moet je op letten bij het kiezen van oordoppen op maat? Als specialist in gehoorbescherming geven we graag alle informatie die je nodig hebt om tot de keuze te komen voor de beste oordoppen op maat. Zodat jij je veilig kunt begeven in lawaaiige omgevingen, zoals bijvoorbeeld de werkvloer.

Waarschijnlijk ben je je bewust van de gevaren van gehoorschade. Gelukkig maar, want heel veel gehoorschade wordt nog vanuit onwetendheid opgelopen. De gevolgen ervan zijn echter levenslang. Het dragen van de professionele oordoppen is daarom van levenslang belang. Of het nu is voor op de werkvloer of voor tijdens een evenement, het nut van de juiste gehoorbescherming is niet te onderschatten.

Op deze pagina vind je meer uitleg over de beste oordoppen op maat. Onder meer over; wet- en regelgeving, onze keuze voor de beste oordoppen en het nut van preventie. Wil je direct in contact komen met één van onze adviseurs? Op onze contactpagina vind je alle contactgegevens.

Wet- en regelgeving

Gehoorschade heeft een zeer grote invloed. Daarom heeft de Europese Unie het besluit genomen om het te scharen onder de belangrijkste categorie van risico’s met betrekking tot werkomstandigheden. Gehoorschade is namelijk blijvend. Wanneer eenmaal opgelopen, worden de klachten van gehoorschade levenslang ervaren.

Het is veilig om te werken in een omgeving met geluiden tot 80 decibel. Dat is ongeveer te vergelijken met een stofzuiger of stadsverkeer.

Beste oordoppen op maat

Wanneer de geluiden komen boven deze 80 decibel, wordt het al snel riskant. Elke 3 decibel boven de 80 decibel verdubbelt de impact op het menselijk gehoor. Om die reden mag er maar tot 4 uur per dag gewerkt worden in een omgeving met geluiden van 83 decibel.

Is het geluid 103 decibel of hoger (103 decibel staat ongeveer gelijk aan het geluid van een slijper of een bladblazer)? Dan kan het gehoor binnen 5 minuten worden beschadigd.

Gehoorbescherming op de werkvloer is daarom noodzakelijk. Maar vanaf welke waarden is gehoorbescherming verplicht? We geven een overzicht:

  • Bij werkomstandigheden met geluiden vanaf 80 decibel hebben werknemers recht op gehoorbescherming.
  • Vanaf 85 decibel is gehoorbescherming verplicht.
  • Zones met geluiden vanaf 85 decibel dienen duidelijk als zodanig gemarkeerd te worden.
  • Geluiden boven de 87 decibel? Dan moeten er maatregelen genomen worden om het aantal decibellen terug te dringen.
  • Werknemers hebben recht op voorlichting en gehoortesten.

Ontwikkelingen in de wereld van oordoppen op maat

In de afgelopen jaren hebben technologische vooruitgang en onderzoek geleid tot een optimalisaties in de ontwikkeling van professionele oordoppen. Enkele van de nieuwste trends en innovaties zijn zoal:

  • Comfort en design: Er is een grotere nadruk gelegd op het ontwerpen van oordoppen die niet alleen effectief zijn, maar ook comfortabel voor langdurig gebruik.
  • Duurzaamheid: Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid, zijn er nu oordoppen op de markt die zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en bedoeld zijn voor hergebruik.
  • Connectiviteit: Sommige high-end oordoppen kunnen nu worden verbonden met smartphones en andere apparaten, waardoor gebruikers hun ervaring kunnen personaliseren en optimaliseren.

Wat zijn de beste oordoppen op maat?

De beste oordoppen op maat vinden wij onze otoplastieken. Dit zijn hoogwaardige gehoorbeschermers, helemaal afgestemd op de gehoorgangen van de eindgebruiker. Omdat wij overtuigd zijn van ons producten geven we standaard twee jaar pasvormgarantie. Lekken de otoplastieken binnen twee jaar geluid? Dan heeft de eindgebruiker recht op vervanging.

Meer dan 20 jaar ervaring

Wij stoelen onze overtuiging voor de kwaliteit van onze oordoppen op maat op onze ervaring en deskundigheid. We hebben meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 80.000(!) oren beschermd.

Onze zeven adviseurs kennen de kneepjes van het vak en weten altijd tot het beste advies te komen voor de situatie van de eindgebruiker. We gebruiken hiervoor verschillende testen, waarin we onder meer de omgevingsgeluiden en piekgeluiden meten. Met resultaten hiervan stellen we de otoplastiek samen, uniek voor jouw situatie als eindgebruiker.

Beste oordoppen op maat

Productieproces van oordoppen op maat

Nadat we de testen hebben uitgevoerd en de otoplastieken hebben aangemeten, gaan we met de resultaten naar ons eigen laboratorium. Hier hebben we de productie van de otoplastieken in eigen beheer. Op deze manier kunnen wij de beste oordoppen op maat garanderen.

Natuurlijk zorgen we voor een persoonlijke aflevering. We vinden het namelijk belangrijk om bij levering te controleren of het eindproduct ook daadwerkelijk geen geluid lekt. Zo voorkomen we schijnveiligheid. We bieden jaarlijks gratis lektesten.

Preventie

Naast de productie van de oordoppen, doen we als extra service ook diverse handreikingen op het gebied van preventie. Namelijk; toolbox, e-paper en een voorlichtingsposter.

De toolbox is een presentatie van één van onze adviseurs op locatie. Op een interactieve manier worden de werknemers betrokken bij het belang van gehoorbescherming voor zichzelf en de organisatie. In de e-paper nemen we alle facetten door van gehoorbeschadiging en gehoorbescherming. De voorlichtingsposter is bedoeld voor op de werkvloer, om de werknemers dagelijks te attenderen op het belang van het gebruiken van gehoorbescherming.

Oordoppen op maat bestellen

Kiezen voor de beste oordoppen op maat? Maak direct een afspraak met ons. Of bel eerst één van onze adviseurs voor aanvullende informatie over onze beste oordoppen op maat.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com