Oordopjes op maat

Waarom zijn oordopjes op maat een goede investering?

Oordopjes, ze zijn er in allerlei soorten en maten. En voor allerlei soorten gebruik. Ze worden veel gebruikt tijdens bijvoorbeeld festivals. Of door lichte slapers, om door de omgevingsgeluiden heen te slapen. Op deze pagina geven we informatie over specifiek oordopjes op maat. Voornamelijk gebruikt op de werkvloer.

In de meeste gevallen worden er geen oordopjes op maat gebruikt. Maar dat is in gevallen waarbij het niet gaat om professioneel gebruik ook niet nodig. Het risico op gehoorschade is voor een slechte slaper bijvoorbeeld helemaal niet aanwezig. Maar ook voor een festivalbezoeker ligt dat anders dan voor hen die dagelijks op de werkvloer worden omringd door harde geluiden. Alhoewel ook voor de fanatieke festivalbezoeker de maatwerk oordopjes een aanrader zijn.

We vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over oordopjes op maat. Van het belang ervan tot hoe ze worden gemaakt. Direct in contact komen met een adviseur om oordopjes op maat te laten aanmeten? Laat het ons weten.

Het belang van oordopjes op maat

De gevolgen van gehoorschade moet niet worden onderschat. Wanneer dit wel gebeurt, leidt dit tot levenslang letsel. Zoals oorpijn, tinnitus of zelfs doofheid. Maar hoe ontstaat gehoorschade precies? Een belangrijke oorzaak is het disfunctioneren van de trilharen, die door geluidsdruk beschadigd raken. Beschadigde trilharen hebben tot gevolg dat ze geen, minder of verkeerde informatie doorgeven aan de hersenen, wat de doofheid of de ruis in de oren veroorzaakt. Weleens last gehad van een piep in je oren nadat je bent blootgesteld geweest aan harde geluiden? Dat is een eerste teken van gehoorschade.

Werken in een omgeving met een hoog geluidsniveau

Bijna een miljoen werknemers verkeren dagelijks op de werkvloer met te hoge geluidsnormen. Gehoorschade wordt niet altijd gelijk waargenomen, omdat het in veel gevallen gaat om een langzaam proces. Gevolgen van gehoorschade zijn veelzijdig. Bijvoorbeeld een hoger risico op een ongeval doordat ze minder in staat zijn gevaar te horen. Maar ook kunnen er lichamelijke en psychische klanten ontstaan door vermoeidheid en stress.

Daarom is goede gehoorbescherming in van groot belang.

Waarom zijn oordopjes op maat een goede investering?

Als het gaat om de aanschafkosten zijn oordopjes op maat zeker niet de goedkoopste optie. Maar bezien over een langere periode is het de beste investering die gedaan kan worden als het gaat om gehoorbescherming. Oordopjes op maat hebben namelijk een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld oorplugjes op gehoorkappen.

Naast het financiële voordeel op termijn van oordopjes op maat zijn er nog twee andere belangrijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk onbetwist de bescherming die oordopjes op maat bieden. Doordat de oordopjes helemaal op maat gemaakt worden naar de gehoorgangen van de gebruiker, lekt er vrijwel geen geluid. Dat biedt een optimale beveiliging voor bijvoorbeeld de trilharen. Maar het maatwerk biedt ook een ander voordeel, namelijk het draagcomfort. Oordopjes op maat zijn daarmee veel fijner in gebruik van bijvoorbeeld de oorplugjes.

Daarmee is het om deze redenen een goede keuze om te kiezen voor oordopjes op maat:

  • Lange levensduur
  • Optimale gehoorbescherming
  • Hoog draagcomfort

Hoe worden oordopjes op maat gemaakt?

Voor het aanmeten en produceren van de oordopjes op maat, ook wel de otoplastieken genoemd, hanteren we een vaste werkwijze; Meting, productie, levering en lektesten.

Meting

Voor de productie van oordopjes op maat voeren we diverse metingen uit. Zo meten we de omgevingsgeluiden waarin de eindgebruiker de oordopjes op maat zal gebruiken. Daarbij kijken we naar gemiddelde geluidsvolumes en piekvolumes. Natuurlijk meten we ook de oren en gehoorgangen van de eindgebruiker. Dat doen we door een afdruk te maken, welke we in ons laboratorium gebruiken voor de productie van de oordopjes.

Productie

We printen in ons laboratorium de exacte afdruk van het oor. Dit vormt de basis voor de oordopjes. De kopie wordt gemaakt van hars of siliconen. Verder wordt in deze fase ook de filter, welke is vastgesteld door de adviseur, geïmplementeerd. Tijdens de productiefase worden ook de eventueel gekozen details toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld een draagkoord.

Levering

Na productie volgt het moment supreme. Sluiten de oordopjes naadloos aan op de oren van de eindgebruiker? Daarvoor komen onze adviseurs de oordopjes op locatie afleveren. Tegelijkertijd een mooi moment voor het geven van advies over het gebruik en onderhoud.

Lektesten

Wij geven twee jaar pasvormgarantie. Sluiten de oordopjes op maat binnen twee jaar niet meer goed aan op de oren? Dan bieden wij het recht op vervanging. Onze adviseurs komen graag jaarlijks langs om te lektesten.

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com