Geef gehoor aan deze do’s en don’ts

Categorie:

Bijna iedereen weet hoe belangrijk het is om je gehoor te beschermen, vooral als je regelmatig wordt blootgesteld aan lawaai. Zeker wanneer je werkt in een omgeving met veel lawaai loop je een extra groot risico.

Het is essentieel om je oren te beschermen tegen potentieel schadelijke geluidsniveaus om gehoorverlies en andere gehoorproblemen te voorkomen. In dit artikel bespreken we de do’s en don’ts om je gehoor te beschermen.

 

De Do’s van gehoorbescherming

1. Draag gehoorbescherming

Gehoorbescherming is een effectieve manier om je gehoor te beschermen tegen schadelijke geluiden. Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming beschikbaar, waaronder oordopjes, oorkappen of misschien wel de beste keuze: otoplastieken.

Zorg ervoor dat je de juiste gehoorbescherming kiest die past bij je behoeften en de geluidsniveaus waaraan je wordt blootgesteld.

ronell gehoorbescherming - quiet protector

 

2. Beperk blootstelling aan lawaai

Probeer je blootstelling aan lawaai te beperken door geluidsbronnen te vermijden of te verminderen. Als je bijvoorbeeld in een lawaaierige omgeving werkt, probeer dan zo veel mogelijk pauzes te nemen en de blootstelling aan lawaai te beperken. Omdat dit niet altijd mogelijk is, kun je toch beter overwegen professionele gehoorbescherming aan te laten meten.

 

3. Houd het volume laag

Dit lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen luisteren nog steeds naar muziek en andere audio op een te hoog volume. Zorg ervoor dat je het volume op een veilig niveau houdt om je gehoor te beschermen. Bij harde muziek, of werkzaamheden in een lawaaierige ruimte is het verstandig om de bron van het geluid te verzachten of afstand te nemen.

 

3. Laat je gehoor regelmatig controleren

Regelmatige gehoorcontroles kunnen helpen om vroegtijdig gehoorverlies te detecteren. Zo kun je tijdig actie ondernemen om verdere schade aan je gehoor te voorkomen. In veel gevallen is gehoorschade onomkeerbaar. Vandaar we toch wel willen vasthouden aan het credo: Voorkomen is beter dan genezen.

Professionele oordoppen

 

4. Neem regelmatig rust voor je oren

Geef je oren regelmatig rust, vooral als je regelmatig wordt blootgesteld aan lawaai. Neem pauzes en geef je oren de tijd om te herstellen.

 

De Don’ts van gehoorbescherming

1. Luister niet naar muziek op een te hoog volume

Dit is een van de grootste boosdoeners voor gehoorverlies. Als je naar muziek luistert, zorg er dan voor dat het volume niet te hoog staat.

 

2. Gebruik geen wattenstaafjes om je oren schoon te maken

Veel mensen gebruiken wattenstaafjes om hun oren schoon te maken, maar dit kan het oorsmeer dieper in je oor duwen en het risico op infecties vergroten.

 

3. Vermijd harde geluiden

Vermijd harde geluiden zoals vuurwerk, sirenes en andere geluiden die schadelijk kunnen zijn voor je gehoor. Op de werkvloer kun je niet altijd voorkomen dat er onverwachts harde klappen of knallen zijn. Het dragen van gehoorbescherming zorgt voor de juiste filtering van (onverwachte) harde geluiden.

ronell bij hard geluid

 

4. Gebruik geen gehoorbescherming op de verkeerde manier

Het is belangrijk om de gehoorbescherming op de juiste manier te gebruiken. Als je bijvoorbeeld oordopjes gebruikt, zorg er dan voor dat je ze goed in je oren plaatst om een goede afdichting te krijgen.

 

Zijn Otoplastieken de beste gehoorbescherming?

Als ervaren specialist in gehoorbescherming, kunnen we met volle overtuiging zeggen dat otoplastieken de beste gehoorbescherming bieden.

Het grootste voordeel van otoplastieken is dat ze op maat worden gemaakt, waardoor ze perfect in de gehoorgang passen en maximale bescherming bieden tegen schadelijke geluiden. Bovendien zijn otoplastieken comfortabel om te dragen en veroorzaken ze geen irritatie of druk op het oor, zoals sommige andere gehoorbeschermingsmiddelen kunnen doen. Tegenwoordig zijn er otoplastieken met bluetooth of communicatie-oplossingen, waardoor zelfs communiceren goed mogelijk is.

Een ander voordeel is dat otoplastieken herbruikbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden gereinigd, waardoor ze een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing zijn voor gehoorbescherming op de lange termijn.

Bij Ronell hebben we ruime ervaring in het op maat maken van otoplastieken en bieden we verschillende modellen en materialen aan om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Deel dit bericht via:

Recente berichten:

Social media

Direct contact met één van onze adviseurs?

+31 184 434 440
info@ronell.com